Представництво SpaceX в Україні отримало ліцензію оператора

09.06.2022 0 By NS.Writer

Компанія Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн») отримала ліцензію оператора в Україні й вже незабаром активізує свою роботу на території нашої країни. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише vse.rv.ua.

«Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1», — зазначив він.

Федоров уточнив, що представництво компанії SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні.

Нагадаємо, Starlink Ukraine як представництво компанії SpaceX Ілона Маска зареєстрували в Україні 27 квітня, повідомляв очільник Мінцифри. Юридична особа називається «Старлінк Юкрейн».

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 26 лютого звернувся до Ілона Маска з проханням надати Україні Starlink. Бізнесмен погодився й за тиждень надіслав перші 500 станцій з безоплатною прошивкою під Україну.

За даними Мінцифри, наразі понад 10 тисяч станцій допомагають ЗСУ бути на зв’язку й реалізовувати спеціальні операції, підтримують роботу критичних енергетичних і телекомунікаційних об’єктів, закладів охорони здоров’я та навіть посівну кампанію, а також повертають до життя звільнені території.

Якість інтернету від Starlink на сході України гірша, ніж на заході. Це пояснюють тим, що на території України поки немає власної наземної станції Starlink. Найближчі станції — у Польщі, Литві й Туреччині. В Україні таку планують побудувати після закінчення війни.

Читайте також на Newssky «Україна отримала мільярд доларів прямої підтримки від США» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: