Повстанці Алеппо об’єднуються, оскільки сирійський режим просувається містом

02.12.2016 0 By Chilli.Pepper

Групи повстанців в розореному війною Сирійському Алеппо поставили єдиний фронт в четвер в остаточному зусиллі запобігти силам режиму захопити все місто.

Повстанці в східній частині Алеппо зберігають свої позиції в районі Шейх Саїд, продовжуючи стутички з військами режиму, в спробі захистити південні частини анклаву на південь після того, як сирійські сили зробили радикальні територіальні завоювання на півночі. Про що повідомляє cnn.com.

Сирійські війська за підтримки бойовиків-ополченців, лояльних до президента Башара аль-Асада увійшли у східний Алеппо в суботу і захопили весь північний схід. В даний час вони контролюють більше 20% східного Алеппо.

siriya

Повстанські групи, які контролювали східний Алеппо протягом більше чотирьох років, у четвер оголосили про створення нового альянсу, армійської коаліції Алеппо, під керівництвом повстанця на ім’я Абу Абдул Рахман Нур.

У заяві, коаліція повідомила, що націлена “врятувати Алеппо і його народ”. Очевидно, ознака того, що вони можуть бути готові вести переговори з режимом під однією парасолькою.

околиці Алеппо

Бустан аль-Баша околиці Алеппо в руїнах в понеділок під час штурму режиму

 

Щонайменше 40 людей загинули в результаті обстрілу в четвер, коли вони намагалися втекти з районів утримуваних повстанцями, повідомив Медіа центр Алеппо. Число загиблих досягло більше 600 починаючи з суботи, відповідно до повідомлень різних груп активістів.

Наземна операція з боку режиму була підкріплена інтенсивними авіаударами, які привели до серйозного пошкодження деяких східних районів Алеппо. Але повстанці у четвер виграли короткий передих від ударів, оскільки сильний дощ завадив атакам військових літаків.

Міжнародний глухий кут

Якщо режим візьме повністю Алеппо – останню міську повстанську фортецю в Сирії – це буде означати поворотний момент у війні, зобов’язуючи уряд Асада повернути контроль у всіх чотирьох великих містах, що робить політичну опозицію менш імовірною.

15 членів Ради Безпеки ООН провели екстрене засідання в Нью-Йорку в середу, на якому США продовжували звинувачувати Росію за підтримку сирійського режиму в “звірствах” у східній частині Алеппо.

Сирійські діти

Сирійські діти, переселені з їхніх будинків в Алеппо, у імпровізованому таборі в неділю в контрольовану урядом районі Джібрін

 

Росія є найпотужнішим союзником режиму Асада і здійснювала авіаудари з вересня 2015 року, щоб підтримати бойову готовність лідера. Але Москва намагалася дистанціюватися від нинішнього нападу, спростовуючи в даний час її участь у бомбардуванні міста.

Росія регулярно використовувала своє право вето в якості постійного члена Ради, щоб нейтралізувати резолюції по Сирії. Китай, також є постійним членом і також голосував проти деяких з них.

В основі глухого кута є те, що Росія і Сирія вважають всі повстанські групи в країні терористичними групами, в той час як деякі з тих же самих повстанців вважаються поміркованими в США і були озброєні, при підтримці з боку Вашингтона, для боротьби з Ісідою.

Гуманітарний глава ООН Стівен О’Брайен зробив ще одну заяву на раді, щоб прийняти резолюцію, висунуту Єгиптом, Новою Зеландією та Іспанією для 10-денної паузи в ході бойових дій і бомбардувань, щоб дозволити надати таку необхідну допомогу в зону бойових дій.

“Заради людства, ми закликаємо, ми благаємо сторони і тих хто має вплив, зробити все, що в їх силах, щоб захистити цивільне населення і забезпечити доступ до обложеної частини східного Алеппо перш ніж він стане одним гігантським кладовищем”, повідомив членам ради О’Брайен під час зустрічі.

“Впустіть допомогу”

Оскільки наземна операція почалася в суботу, принаймні 27 000 чоловік полишили східні райони Алеппо, повідомив радник ООН з гуманітарних питань Ян Егеланн в четвер журналістам.

Але близько 200 000 чоловік залишилось, а допомога досягає тільки тих, хто втік до західних, контрольованих урядом і контрольованих курдами, районів, сказав Егеланн.

Сирійці втікають

Сирійці втікають зі східної частини Алеппо у вівторок, шикуються в чергу, щоб потрапити на державні автобуси.

 

ООН сподівалася, що Росія і Сирія дозволили б паузу в боротьбі, щоб отримати доступ до сходу, сказав він, додавши, що 400 чоловік гостро потребують медичної евакуації.

ООН шукала конкретної гарантії з боку Росії та Сирії, що їх вантажівкам допомоги буде надано безпечний прохід.

Гарет Бейлі, спеціальний представник Великої Британії з Сирії, сказав, що тільки п’ять з 25 конвоїв планованої допомоги були в змозі зробити поставки в листопаді.

 

Напруженість Росія-Туреччина

Президент Росії Володимир Путін заявив в четвер, що Москва готова співпрацювати з обраним президентом Дональдом Трампом і його адміністрацією по боротьбі з тероризмом.

Сирійська війна також підвищила напруженість у відносинах між Росією і Туреччиною.
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган налаштувався агресивно в сторону Москви після того, як він сказав у вівторок, що Анкара направила свої війська в Сирію, щоб допомогти покласти край “пануванню жорстокого Асада». Туреччина підтримує кілька анти-Асадівських повстанських угруповань в Сирії.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся зі своїм турецьким колегою Чавушоглу, в четвер, і обидва твердо стояли на своїх позиціях в конфлікті, але вирішив, що угода про припинення вогню є необхідною.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: