Польща про «Північний потік-2»: Німеччина отримала останній сигнал тривоги

16.09.2020 0 By NS.Writer

За словами прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, події в Білорусі та отруєння російського опозиціонера Алексєя Навального є останнім сигналом тривоги для того, щоб Німеччина зупинила будівництво газопроводу «Північний потік-2».

Як пише Європейська правда, про це Моравецький заявив у інтерв’ю Bloomberg TV.

«Навальний — дуже сумний приклад того, як Росія поводиться зі своїми громадянами та лідерами опозиції. Це має бути не тільки суворо засуджено, повинні бути санкції», — переконаний Матеуш Моравецький.

Він висловив сподівання, що дискусія стосовно зупинки будівництва «Північного потоку-2», яка розпочалась у Німеччині, вплине на рішення Берліна щодо трубопроводу.

«Чуючи, що говорять лідери у Німеччині, наприклад Аннегрет Крамп-Карренбауер, Армін Лашет чи Фрідріх Мерц, я думаю, що люди, які приймають рішення, змінять свої рішення», — зазначив Моравецький.

На його думку, Німеччина поступово визнає, що будівництво газопроводу є політичним проєктом.

«Останні події в Білорусі, де Путін явно погрожує вторгненням, і те, що він зробив із Навальним, мають стати останнім сигналом тривоги для Німеччини у контексті «Північного потоку-2», — вважає Матеуш Моравецький.

Як повідомлялося, канцлерка Німеччини Ангела Меркель вже не виключає, що газопровід «Північний потік-2» може потрапити під санкції у зв’язку з отруєнням російського опозиціонера Алексєя Навального.

Раніше Меркель не раз підтверджувала, що «Північний потік-2» буде завершено. Вона заявляла, що питання газопроводу і отруєння Навального не слід пов’язувати і трубопровід має бути добудований.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: