Плавучий док для Хорватії побудують у Херсоні

14.11.2021 0 By NS.Writer

Державний концерн «Укроборонпром» повідомив, що Херсонський державний завод «Паллада» підписав контракт з хорватською компанією «ISKRA SHIPYARD 1 LLC» на будівництво композитного плавучого доку нового покоління. Про це інформує Мілітарний.

Композитний плавучий док заводу «Паллада». Зображення: сайт підприємства

Це замовлення додатково завантажить виробничі потужності підприємства щонайменше на рік.

«Судноремонтна споруда, проєкт якої розроблено конструкторським бюро „Паллади“, відповідатиме вимогам міжнародних конвенцій та класифікаційних товариств (CRS, BV, ABS, RINA)», — йдеться у повідомленні.

Плавучий док здатен забезпечити докування всіх типів цивільних суден з доковою масою до 5000 тонн і завдовжки до 120 метрів, військових кораблів типу «корвет» і «легкий фрегат», а також дизель-електричних підводних човнів.

«Для нас це знакова подія. Новий контракт дасть змогу колективу заводу повноцінно працювати протягом 12-13 місяців. Я впевнений, що наші фахівці відповідально поставляться до виконання цього завдання та здадуть споруду вчасно», — зазначив в.о. директора «Паллади» Євген Алхімов.

Понтон доку виготовлять з екологічно чистого морського залізобетону з застосуванням сульфатостійкого портландцементу та спеціальних добавок, завдяки яким споруду можна експлуатувати у всіх кліматичних зонах.

Для виробництва башт використовують суднобудівну сталь. Таке поєднання матеріалів дає змогу знизити витрати на обслуговування у 2-2,5 раза у порівнянні з аналогічною сталевою спорудою та не ставити її періодично в сухий док впродовж усього терміну експлуатації, який становить понад 50 років.

Конструкція залізобетонного понтона забезпечує підвищену жорсткість всього доку та значно знижує теплові деформації, пов’язані з впливом різниці температур морської води та навколишнього повітря.

Комп’ютерна система управління баластними операціями забезпечуватиме постійний онлайн контроль за станом споруди та судна, що докується.

Компанія-замовник «ISKRA SHIPYARD 1 LLC», яка належить словенській групі ISKRA, і спеціалізується на будівництві різних суден завдовжки до 60 метрів та має необхідне обладнання для ремонту та модернізації кораблів різного класу.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: