Підприємець Юрій Тюха закупив майже сотню оленів, щоб поповнити ними ліси Карпат

26.01.2022 0 By NS.Writer

У Національному парку на Закарпатті оселилися майже 100 оленів. Все завдяки зусиллям місцевого підприємця Юрія Тюха, який збирав тварин по всьому світу, пише 24tv.ua.

Чоловік має важливу місію — він прагне, аби куплені ним олені відновили популяцію оленів у лісах Карпат.

Підприємець привіз тварин з Нової Зеландії, Австрії, Англії та Угорщини. У скільки йому це обійшлося, він не повідомляє. Водночас він розповів, що шукав найкращих тварин, а тому купувати довелося у різних куточках світу.

«Нова Зеландія, Англія, Австрія й Угорщина. Це селекційно відібрані олені. Селекція проводилася багато років», — сказав фермер.

Що буде з тваринами

Поки тварини виростатимуть, радуватимуть туристів. А коли олені досягнуть 3-річного віку, чоловік всіх випустить у дику природу. Бо популяцію Благородного оленя, переконує підприємець, потрібно рятувати.

«Все більше і більше мисливців є, більше нових технологій, як полювати. І хоч це національний парк, але це олені. Вони не сидять на місці, вони мігрують по всіх Карпатах. Якщо тут заборонено стріляти, то стріляють в інших місцях», — констатував Юрій Тюх.

Що відомо про Благородного оленя

Ця тварина є одним з найкрасивіших представників сімейства оленячих, має струнке тіло, пропорційну будову. Під хвостом благородного оленя є характерна біла пляма. Роги — це елемент, яким можуть похвалитися лише самці. Кілька століть тому популяція оленів стала різко скорочуватися із-за постійного полювання на них. Особливо цінувалося їх м’ясо, яке більш поживне, ніж звичайне червоне.

Це вже не перший зоозахисний проєкт чоловіка

Юрій Тюх почав опікуватися дикими тваринами майже 5 років тому. Для їхньої реабілітації та збереження він навіть створив екопарк:

– леви та тигри потрапили сюди із зоопарків;

– сірих вовків ще малими викупив у браконьєрів;

– а згодом придбав і кілька десятків копитних.

Нині це одна з найпопулярніших локацій серед туристів. Оленяче ранчо, чоловік сподівається, стане наступною. Бо ж поки олені проживатимуть тут, туристи матимуть змогу їх провідувати.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: