Під час останньої евакуації з «Азовсталі» загинули троє військових, ще 6 поранені

08.05.2022 0 By NS.Writer

Під час останньої евакуації цивільних з «Азовсталі» загинули троє військових, ще шестеро поранених, повідомив командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський («Волина»), пише radiosvoboda.org.

«Білі прапори для евакуації цивільних використовуються вже четвертий раз, під час кожної евакуації людей. Ціна останньої евакуації — троє вбитих і шестеро поранених військових», — написав він у фейсбуці.

Сергій Волинський наголосив, що маріупольський гарнізон зробив все можливе для порятунку мирного населення і просить усіх докласти максимум зусиль для евакуації військових.

«Здається, ніби я опинився в якомусь пекельному реаліті-шоу, де ми — військові, боремося за життя, використовуємо кожен шанс для порятунку, а весь світ просто спостерігає цікавий сюжет! Такі сценарії використовують у фільмах та серіалах. Різниця лише в тому, що це не фільм, а ми — не вигадані персонажі! Це реальне життя! Біль, страждання, голод, муки, сльози, страх, смерть — все справжнє», — зазначив він.

Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук 7 травня повідомила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з «Азовсталь» евакуювали. Вона зауважила, що «цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено».

6 травня полк «Азов» повідомив, що на території заводу «Азовсталь» російські війська з ПТРК атакували евакуаційне авто, яке прямувало до цивільних, аби евакуювати їх з території заводу. Один боєць загинув, ще шестеро були поранені.

На «Азовсталі» перебувають бійці батальйону «Азов» та морські піхотинці, також донедавна перебували мирні жителі.

Маріуполь був оточений російськими військами ще в перші кілька діб широкомасштабного вторгнення Росії, яке розпочалося 24 лютого. Українські підрозділи чинять опір у приазовському місті вже другий місяць.

Читайте також на Newssky «Україна готова надати половину потужності своїх ПСГ для створення запасів на найближчу зиму» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс» «Маріуполя більше немає. А люди є».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: