Перший серійний дивізіон «Нептунів» стане на бойове чергування в середині 2022 року

18.07.2021 0 By NS.Writer

Головною військово-морською базою нашої країни стане порт «Очаків»

На марші – машини комплексу “Нептун”, котрі мають шасі від КРАЗ

Командувач Військово-Морських Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа дав інтерв’ю виданню «Радіо Свобода», в якому розкрив плани по розвитку національного військового флоту.

Найголовніша новина: як заявив контр-адмірал Неїжпапа, перший серійний дивізіон протикорабельного комплексу «Нептун» стане на бойове чергування у середині 2022 року.

З цих слів випливає, що командування ВМСУ закладає ще три місяці на освоєння серійних машин після завершення їх поставки: як раніше повідомляв Defense Express, до І кварталу 2022 року має відбутись поставка усіх елементів першого серійного дивізіону «Нептуна».

Макет пускової установки берегового протикорабельного комплексу «Нептун» від ДККБ «Луч» на шасі від компанії Tatra на виставці «Зброя та Безпека-2021»

Командувач ВМСУ виголосив ось такий неоднозначний пасаж: «Що стосується корабельного складу, то відповідно до підписаної між Україною та Туреччиною угоди, зокрема, про будівництво корвету типу Ada, перший корпус вже закладено. Думаю, що в найближчі два роки побачимо перший візуальний результат роботи, що триває над корветом у Туреччині».

Хоча, якщо опиратись на попередні заяви керівництва держави, за два роки ми маємо побачити не «перший візуальний результат», а перший повноцінний бойовий корабель.

Як розповідав Defense Express, 4 липня цього року Президент України Володимир Зеленський заявив, що до кінця 2023 року наші ВМС мають власне отримати перший корвет за турецьким проектом Ada.

Міноборони заявляло план добудувати перший корабель проекту «Володимир Великий» як багатоцільовий легкий фрегат, коли ця заміна «Гетьмана Сагайдачного» стане до строю — поки невідомо

Водночас, контр-адмірал Неїжпапа підкреслив, що за перспективними планами розвитку, головна військово-морська база України буде розташовуватись саме в Очакові.

«Основні класи українських кораблів розміщуватимуться на базі в Очакові — в Одесі для них бракує місця. Очаків буде головною базою. Торік Міністерство оборони в інтересах ВМС передало землю й гідротехнічні споруди поблизу Очакова», — відтворює видання слова Командувача ВМСУ.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: