Перший арабський космічний апарат успішно досяг орбіти Марсу

10.02.2021 0 By NS.Writer

Дослідницький зонд Об’єднаних Арабських Еміратів «Hope» («Надія»), запущений до Марсу 19 липня минулого року, успішно досяг орбіти Червоної планети.

Як пише «Економічна правда», про це повідомляється на сайті Космічного агентства ОАЕ.

«Марсова місія Еміратів (ЕММ), перша міжпланетна місія, здійснена арабською державою, оголосила про успішне завершення маневру та досягнення орбіти Червоної планети — зонд Hope продовжує свою подорож до Марса», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зонд, який буде знаходитися на еліптичній орбіті Марса висотою 40 тис км, призначений для вивчення клімату і нижніх шарів атмосфери планети, де формується її погода. Апарат оснащений 3 камерами.

Президент України Володимир Зеленський у Twitter привітав ОАЕ з успішним досягненням орбіти Марсу.

«Вітання еміратським друзям у зв’язку з успішним досягненням зондом „Надія“ орбіти Марсу. Бажаю нашим партнерам нових звершень у справі дослідження космосу», — написав він.

Нагадаємо:

19 липня 2020-го о 23:58 за київським часом космічне агентство ОАЕ вперше у історії країни відправило на Марс власний зонд «Надія». У космос зонд доставила ракета компанії Mitsubishi Heavy Industries H-IIA. Старт відбувся з космічного центру Танегасіма в Японії.

Повідомлялось, що за умови вдалого переходу на орбіту, ОАЕ стануть п’ятою країною (організацією) в світі, що відправила космічні апарати на Марс, після США, СРСР, Індії та Європейського космічного агентства (ESA). А також другою країною, яка успішно виконала місію з першої спроби (після Індії).


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: