Пентагон може запропонувати відправку сухопутних військ у Сирію

16.02.2017 0 By Chilli.Pepper

Міністерство оборони може запропонувати США відправити конвенційні підрозділи сухопутних військ в північні райони Сирії вперше, щоб прискорити боротьбу з ІД, повідомляє CNN.

Сирія_
“Цілком можливо, що ви побачите приземлення реулярних сил у Сирії через певний період часу”, сказав CNN один з співробітників міністерства оборони.

Але чиновник підкреслив, що будь-яке рішення, в кінцевому рахунку, за президентом Дональдом Трампом, який наказав своєму міністрові оборони вийти з пропозицією по боротьбі з ІД до кінця місяця.

Цей крок значно змінить американські військові операції в Сирії у разі схвалення і може доправити війська на континент протягом декількох тижнів.

До сьогодні, лише невеликі групи, складені в основному з сил спеціальних операцій діяли в Сирії, забезпечуючи навчання і допомогу в боротьбі з ІДІЛ опозиції на місцях.

Конвенційні підрозділи працюють у великих кількостях і потребують більш значного забезпечення безпеки на землі і в повітрі.

Американські офіційні особи охарактеризували концепцію розгортання сухопутних військ як відправний момент для обговорення, зупиняючись сказати що це офіційна пропозиція.

Поки що їх точна місія не сформульована, але однією з цілей їх присутності буде допомогти заспокоїти Туреччину у тому, що Курдські сили не загрожують інтересам Анкари. Можливо, частина військ буде розгортатися спочатку у Кувейті, а потім перекинута у Сирію.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: