Патріарх церкви помер від Covid-19 після проведення поховання єпископа, вбитого вірусом, у відкритій домовині

22.11.2020 0 By Chilli.Pepper

(CNN) Голова Сербської православної церкви патріарх Іріней помер у п’ятницю у белградській лікарні після зараження коронавірусом, йдеться у повідомленні церкви.

На цій фотографії, зробленій у неділю, 15 березня 2020 року, сербський патріарх Іріней виступає під час заяви з президентом Сербії Олександром Вучичем у Белграді, Сербія. Президент Сербії пообіцяв захищати сербів у Чорногорії, яким нібито загрожує можливе утворення незалежної православної церкви в маленькій державі, оскільки напруга в подальшому загострюється між двома колишніми союзними балканськими країнами. (AP Photo / Дарко Войнович)

Ірінею, якому було 90 років, 1 листопада відправив поминальну панахиду вищого клірика церкви Чорногорії, митрополита Амфілохія Радовича.

Через три дні Іріней потрапив до лікарні після позитивного тесту на Covid-19.

Під час богослужіння тіло Амфілохія було виставлено у відкритій домовині, перш ніж бути похороненим у склепі церкви у Подгориці, Чорногорія.

Патріарх Іриней висловлює шану єпископу Сербської православної церкви Амфілохієві Радовичу на його похоронах у Подгориці, Чорногорія 1 листопада.

Перед переповненою церквою зібралася велика юрба, і лише кілька присутніх у будівлі були у масках. На відео богослужіння було показано, як скорботні цілують померлого священика в руки та лоб, як це прийнято.

Жоден зі священиків, включаючи Ірінея, який здійснював літургію, не мав захисної маски.

У п’ятницю президент Сербії Олександр Вучич підтвердив смерть Ірінея, опублікувавши його фото в Instagram з написом: “Я мав честь знати вас. Такі люди, як ви, ніколи не зникають”.

У попередній заяві Сербської православної церкви було зазначено, що він був інтубірований після погіршення стану в четвер.

Народжений 27 серпня 1930 року Мирослав Гаврилович, Іріней був інтронований на посаду духовного лідера східно-православних сербів у 2010 році.

Міністерство охорони здоров’я Сербії повідомило у четвер, що з початку пандемії в країні коронавірусом інфіковано 104 097 людей, в результаті чого загинуло 1110 людей.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: