Партію ЗСУ-23-4М «Шилка» отримали сухопутні війська

20.01.2022 0 By NS.Writer

Контракт на ремонт цих комплексів ППО був виданий в рамках ДОЗ на 2021 рік, пише defence-ua.com.

Відновлені на Балаклійському ремонтному заводі у 2021 році ЗСУ-23-4М “Шилка”(перша з трьох версій модернізації)

ДП «Балаклійський ремонтний завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передало частинам Сухопутних військ ЗСУ капітально відремонтовані ЗСУ-23-4М «Шилка». Про це повідомила прес-служба Концерну.

За словами в.о. директора «Балаклійського ремонтного заводу» Олександра Попова, контракт на ремонт цієї партії «Шилок» підприємство отримало в рамках ДОЗ-2021. Хоча завод був вимушений починати частину робіт за власні обігові кошти, «Балаклійський ремонтний завод» вчасно та якісно виконав капремонт ЗСУ-23-4М «Шилка» для Збройних Сил України.

ЗСУ-23-4М «Шилка» Збройних сил України пройшли капітальний ремонт в рамках ДОЗ-2021

Відзначається, що за всіма етапами відновлення ретельно слідкували представники Міноборони України, а відремонтовані зенітні самохідні установки були передані замовнику після перевірки на полігонних випробуваннях.

ЗСУ-23-4М «Шилка» Збройних сил України пройшли капітальний ремонт в рамках ДОЗ-2021

Нагадаємо, наприкінці 2020 року Міністерство оборони планувало замовити партію модернізованих на ДП «Завод «Арсенал» 3СУ-23-4М-А1 (перша з трьох версій модернізації). Ще одну партію таких зенітних самохідних установок планувалося включити й у ДОЗ-2021.

3СУ-23-4М-А3 «Шилка» під час вогневих випробувань на полігоні «Ягорлик» у лютому 2019 року

Ця версія «Шилки» вперше була представлена ще у 2017 році, а у 2019 пройшла визначальні відомчі випробування. На відміну від старих радянських машин, вона оснащена новою багатофункціональною радіолокаційною станцією з цифровою антенною решіткою (ЦАР) «Рокач-АС» сучасною цифровою обчислювальною системою, навігатором та блоком цифро-аналогових перетворювачів.

ЗСУ-23-4 «Шилка» 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади під час бойових стрільб у січні 2021 року / Фото — АрміяInform

Але с того часу ніякої інформації щодо укладання та виконання контрактів на модернізацію «Шилок» оприлюднено не було.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: