Ось як виглядає з космосу перший космічний корабель SpaceX для перевезення космонавтів (супутникові фотографії)

25.05.2020 0 By Chilli.Pepper

Супутник Maxar’s WorldView-3 спостерігав за Crew Dragon з орбіти, повідомляє space.

 SpaceX Crew Dragon

Крупний план першого космічного корабля SpaceX Crew Dragon, на борту якого знаходилися космонавти і його ракета Falcon 9 на майданчику 39A в Космічному центрі ім. Кеннеді у Флориді, як це видно з супутника Maxar WorldView-3, знятого 23 травня 2020 року під час генеральної репетиції. (Зображення надано Maxar)

 

Супутник помітив ракету Falcon 9 SpaceX та Crew Dragon, що стоять високо на стартовій площадці у Флориді, готові до історичного польоту цього екіпажу цього тижня.

Астронавтів не запускали із Флориди з 2011 року, коли NASA вилучила свій флот космічних човнів. Стан речей змінюється на цьому тижні епохальним стартом під назвою Demo-2, який є частиною комерційної програми NASA. Астронавти Боб Бенкен та Даг Герлі увійдуть всередину капсули SpaceX Crew Dragon і полетять на Міжнародну космічну станцію, її запуск заплановано на середу (27 травня).

Супутник Maxar’s WorldView-3 у суботу (23 травня) о 11:51 EDT (15:51 GMT та 6:51 за Києвом) оглянув їх новий рейд. На той момент, коли його камера помітила ракету, супутник знаходився приблизно біля 400 милях (650 кілометрів) на схід від космічного центру Кеннеді NASA, здіймаючись над Атлантичним океаном.

огляд стартового майданчику

Повний огляд стартового майданчику 39A космічного центру Кеннеді у Флориді під час репетиції запуску SpaceX для своєї першої ракети Falcon 9 і космічного корабля Crew Dragon для перевезення астронавтів. Супутник Maxar WorldView-3 зловив цю точку зору 23 травня 2020 року. (Фото надане Maxar)

 

За словами Максара, знімки було зроблено у той момент, коли Бенкен і Герлі зупинилися на місці запуску для генеральної репетиції великого дня. Під час репетиції, “випробування на сухому ходу”, яке не передбачає підживлювання ракети Falcon 9, два космонавти наділи космічні костюми SpaceX, попрямували до стартового майданчика у позашляховиках Tesla Model X під брендом NASA і піднялися всередину свого корабля Crew Dragon, щоб попрактикуватися на день запуску.

Хоча це було останньою практикою, є багато подій, які слід відпрацювати між сьогоденням і історичним польотом.

У понеділок (25 травня) NASA проведе останній інструктаж щодо місії; перевірить ще раз інформацію щодо остаточного планування агенцією. У вівторок (26 травня) адміністратор Джим Бріденштін проінформує країну про час зворотнього відліку в Кеннеді о 10:00 EDT (14:00 GMT та 17:00 за Києвом). Урочистості у середу розпочнуться о 12:00 EDT (16:00 GMT та 19:00 за Києвом) з прямим оглядом ракети на стартовій площадці.

Їхній рейс заплановано на середу о 16:33 EDT (20:33 GMT та 23:33 за Києвом), який розпочне 19-годинну подорож до Міжнародної космічної станції.

Повний вигляд супутника Maxar's WorldView-3 SpaceX's Demo-2 Crew Dragon на стартовій площадці

Повний вигляд супутника Maxar’s WorldView-3 SpaceX’s Demo-2 Crew Dragon на стартовій площадці показує макет стартового комплексу NASA 39, як це було показано 23 травня 2020 року. дно). Масивна будівля транспортних засобів НАСА знаходиться вгорі ліворуч, а майданчик 39B для майбутньої ракети космічної системи ракети НАСА знаходиться внизу праворуч. (Фото надане: Maxar)

 

Ви можете подивитись усі події Demo-2 онлайн на Space.com, завдяки NASA TV, або безпосередньо на веб-сайті NASA.

Опинившись в орбітальній лабораторії, дует зустріне своїх нових сусідів по кімнаті, які перебувають на орбіті з квітня, і доведе екіпаж на борту до п’яти чоловік. На даний час Кріс Кессіді з НАСА очолює космічну станцію, до якої приєднуються російські космонавти Анатолій Іванишин та Іван Вагнер. Бенкен і Герлі залишаться у космосі протягом одного і чотирьох місяців.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: