ООН попереджає, закриття портів у Чорному морі спровокує голод у світі

18.04.2022 0 By NS.Writer

В Організації Об’єднаних Націй наголошують, що блокада військами рф українських портів у Чорному морі може спровокувати глобальну продовольчу катастрофу, що призведе до голоду у світі, масової міграції та політичної нестабільності. Про це повідомив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі, передає agroportal.ua з посиланням на New York Times.

Він зазначив, що до повномасштабної війни зерно з України допомагало нагодувати 400 млн людей по всьому світу. Тепер ланцюжок поставок був порушений, оскільки порти не можуть нормально працювати поблизу зони бойових дій.

Девід Бізлі додає, що телефонував російській стороні та письмово виклав свої побоювання, але кремль не відповів на жодне з попереджень ООН.

Девід Бізлі, виконавчий директор ООН: «У вас буде голод, смерть і голод. У вас буде дестабілізація кількох народів і у вас буде масова міграція».

«Саме тут має втрутитися міжнародне співтовариство і ухвалити дуже серйозні рішення про захист портів у гуманітарних цілях і відкриття портів для всього світу. Тому що весь світ заплатить ціну, якщо ми не відкриємо порти», — зазначив він.

За словами представника ООН, нині голод загрожує близько 45 млн людей в 38 країнах через сукупні втрати від воєн, посух і пандемії коронавірусу. Вплив російсько-української війни на ціни на продовольство, паливо і транспортні витрати збільшать ці цифри й обмежить можливості ООН з надання допомоги.

Як раніше писав Newssky, «Україна заповнила опитувальник щодо вступу до Євросоюзу».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: