Вчені планують повернути океани Марсу

17.03.2017 0 By Chilli.Pepper

Марс не дуже придатний для життя людини в даний момент, але останній мозковий штурм НАСА одного разу може повернути пляжі планети, або принаймні деякі зі її океанів, повідомляє foxnews із посиланням на еngadget.

На семінарі у Вашингтоні минулого тижня, вчені з наукового відділу Планетарного агентства представили можливість зведення магнітного щита навколо Червоної планети, щоб замінити природний зниклий більше 4-х мільярдів років тому і збільшити те, що залишилося від атмосфери Марса, повідомляє Phys.org.

Результатом такого щита, на думку дослідників, буде захист від сонячної радіації і вітрів, які працювали ерами, щоб позбавити планету води і тепла.

Щит, отже, може допомогти “терраформувати” Марс, більш нагадуючи Землю. У плані, який дехто каже, є “настільки божевільним, що може просто спрацювати”, щит (можливо надувний) буде поміщений в L1 точки Лагранжа.

Це було би надією згустити атмосферу до точки, де лід двоокису вуглецю на північному полюсі планети почне відтавати, провокуючи потепління парникових газів, і розплавлення звичного льоду, який відновив би до однієї сьомої океанів Марса, за оцінками НАСА.

Згідно доповіді вчених у тому, що вони визнають цю тему “химерною”, така “посилена” атмосфера була би більш сприятливою для людського дослідження, пропонуючи більш можливою виділення кисню, більше зростання рослин у теплицях “під відкритим небом”, а також можливість більшим структурам приземлятися на поверхні планети.

(Стівен Хокінг каже, що у нас є тільки близько 1000 років, які залишилися Землі.)

Ця стаття спочатку з’явилася на Newser: Вчені хочуть побудувати надувний щит навколо Марса


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: