Одеський завод шампанських вин продають за ₴87,37 млн

13.01.2022 0 By NS.Writer

Аукціон з приватизації об’єкта відбудеться 1 лютого 2022 року, заявки для участі у конкурсі приймаються до 31 січня, пише biz.censor.net.

Електронний аукціон стартуватиме з ціною у 87,37 млн грн. Про це повідомили у Фонді держмайна.

Одна з умов приватизації — забезпечити збереження видів діяльності з виробництва виноградних вин протягом 3 років з моменту переходу права власності покупцеві.

За інформацією Фонду держмайна, прострочена кредиторська заборгованість на підприємстві відсутня.

На аукціоні Фонд виставить 35 об’єктів нерухомості Одеського заводу шампанських вин: головний корпус заводу, склади, котельні приміщення, винні сховища, резервуар в місті Одеса.

Площа земельної ділянки, на якій розташований завод, становить 3,6 га. Площа будівель — 21,40 м2.

З 2018 року виробництво вина на Одеському заводі шампанських вин припинене ” оскільки потребує невідкладної модернізації технічного оснащення”.

Будівля Головного корпусу заводу була побудована у 1898-1900 роках, за проектування архітектора Б.Бойша, і вважається пам’яткою архітектури та містобудування місцевого рівня.

Покупець майнового комплексу підприємства буде зобов’язаний укласти з державним органом охорони культурної спадщини охоронний договір на пам’ятку з викладенням його істотних умов, у тому числі щодо цільового використання пам’ятки, робіт, які майбутній власник зобов’язується провести на пам’ятці з метою утримання її в належному стані.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: