Очікується підписання контракту на другий дивізіон РК-360МЦ «Нептун» для ВМСУ до кінця цього року

14.12.2021 0 By NS.Writer

Водночас завершуються роботи з виготовлення першого дивізіону протикорабельного берегового комплексу від ДККБ «Луч» та тривають перемовини з ймовірними іноземними замовниками, пише defence-ua.com.

РК-360МЦ “Нептун” під час репетиції параду на честь Дня Незалежності України, 2021 рік

Міністерство оборони України планує в цьому році підписати контракт на постачання другого дивізіону протикорабельного комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Про це, в інтерв’ю програмі «Security talks с Валентином Бадраком», повідомив Генеральний конструктор-Генеральний директор ДП «Державне київське конструкторське бюро «Луч» Олег Коростельов.

За його словами, відповідне рішення вже прийняте, й роботи, ймовірно, почнуться в наступному році. Однак, наразі поки невідомо в рамках Держзамовлення якого року.

«Все залежить від грошей. Якщо навіть ми не отримаємо (кошти) цього року, то отримаємо на початку наступного. Але договір мають укласти в цьому році», — відзначив Олег Коростельов.

Машини першого варіанту комплексу РК-360МЦ “Нептун” на шасі КрАЗ – рухомий командний пункт РКП-360, пускова установка УСПУ-360, транспортна машина ТМ-360 та транспортно-заряджаюча машина ТЗМ-360 (без контейнерів)

Своєю чергою, роботи з виготовлення першого дивізіону РК-360МЦ «Нептун» йдуть за затвердженим планом й очікується, що Збройні сили України отримають протикорабельні комплекси з ракетами на початку 2022 року.

«Ми закінчуємо перший дивізіон. І, я думаю, що в першому кварталі наступного року ми здамо замовнику цю техніку. Замовник зацікавлений у цій роботі. Вона рухається відповідно до прийнятого календарного графіка», — повідомив Генеральний конструктор-Генеральний директор ДККБ «Луч».

Машини серійного варіанту комплексу РК-360МЦ “Нептун” на шасі Tatra – рухомий командний пункт РКП-360, транспортно-заряджаюча машина ТЗМ-360, пускова установка УСПУ-360 та транспортні машини ТМ-360

Також він зауважив, що надалі, при потребі, українські підприємства зможуть наростити кількість виготовляємих дивізіонів до трьох на рік.

ТТХ крилатої протикорабельної ракети Р-360 “Нептун”

«Наш розрахунок показує, що ми можемо виготовляти щорічно десь три дивізіони (18 пускових, загалом 57 спецмашин) та відповідну кількість виробів (216 протикорабельних ракет Р-360) під ці дивізіони. Тим більше, зараз ми „розійшлися“ — склалася і кооперація, і взаємодія, організовані необхідні майданчики під виготовлення комплексів. Після цього кількість серійних зразків може збільшитись», — розповів Олег Коростельов.

Такі об’єми дозволять кооперації українських підприємств (загалом у виробництві задіяно близько 15 виробників основних складових комплексу) виконувати одночасно замовлення і для ЗСУ, і для ймовірних замовників з закордону.

ТТХ берегової версії протикорабельного комплексу РК-360МЦ “Нептун”

Стосовно останніх, наразі, за словами очільника ДККБ «Луч», проходять перемовини щодо можливих майбутніх закупівель РК-360МЦ «Нептун» з чотирма країнами.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: