НВО «Практика» представила БТР «Хорунжий»

26.10.2021 0 By NS.Writer

«Науково-виробниче об’єднання «Практика», яке є виробником спеціальної автомобільної техніки, продемонструвало модернізований БТР-60 у версії «Хорунжий», про це інформує Мілітарний.

БТР-60 «Хорунжий». Фото: НВО «Практика»

Генеральний директор підприємства, Олег Висоцький представив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенанту Валерію Залужному модернізований конструкторським бюро «Практики» бронетранспортер БТР-60 у версії «Хорунжий».

Підприємство згідно сучасним тенденціям розробило концепцію модифікацій бойової модульної платформи.

БТР-60 «Хорунжий» — це глибоко модернізована версія радянського БТР-60. Бронекорпус зроблений із сучасної бронесталі виробництва Miilux Oy (Фінляндія) та має високий рівень бронезахисту.

Це дозволило підвищити рівень кулестійкості верхньої та бокових частин корпусу до рівня ПЗСА-4 (захист від пострілу з СВД та АКМ кулями 7,62 мм з 10 метрів).

Бронетранспортер має сучасну компоновку відсіків із моторним відділенням в передній правій частині, відсіком водія в передній лівій частині та більш просторе десантне відділення в задній частині корпусу.

Машина отримали сучасний дизельний двигун Deutz, що допомогло значно підвищити економічність витрати палива та тягові характеристики, а також нову автоматичну коробку, систему пожежогасіння і автономний генератор, сучасну кліматичну та венталіційну систему, кормову апарель, систему кругового огляду, для підвищує ситуаційну обізнаність екіпажу.

БТР-60 «Хорунжий». Фото: НВО «Практика»

При проектуванні увага була приділена питанню комфорту екіпажу в сучасних бойових умовах.

Протимінний захист забезпечується багатошаровою підлогою та спеціальними протиударними сидіннями.

У НВО «Практика» вважають, що модернізована машина отримала бойові якості, порівнянні з сучасними бронетранспортерами, що дозволить значно підвищити якість виконання бойових завдань.

«Хорунжий» розроблен як колісна платформа, на основі якої можна створити ціле сімейство транспортних засобів. Таким чином, замовник може задовольнити потребу у великій кількості спеціалізованих броньованих немашин.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: