Нові гігантські давні малюнки знайдено у перуанській пустелі

12.04.2018 0 By Chilli.Pepper

Нові стародавні наземні малюнки було знайдено перуанськими дослідниками у провінції Наска, пустельній землі південної частини Перу. Вперше, споряджені безпілотними літальними апаратами, археологи мали можливість точно вивчити “Малюнки Наска”, як ніколи до цього часу, повідомляє designboom.

Знімок з відео National Geographic: більш ранні геогліфи часто зображують тварин і людей


 

Як повідомляє National Geographic деякі з так званих геоглифів мають коріння в культурі Наска і, як припускають, датуються, близько 200-700 нашої ери. Тим часом, вчені вважають, що багато з них були вирізані ще раніше – між 500 до н.е. і 200 нашої ери – і належать культурам paracas і topará.

 

© luis jaime castillo нововідкритий геліограф


 

Згідно із перуанським археологом Луїсом Хайме Кастільо Баттерсу, дослідником малюнків, фігури в основному зображують воїнів. Він стверджує: “їх можна було виявити з певної відстані, тому люди бачили їх, але з часом вони були повністю стерті”.

 

© Фернандо Баптиста процес створення геоглифів


 

Як цитується у статті National Geographic, “відкриття нових геоглифів стало можливим тільки через загрозу раніше відомим лініям Наска”. У 2014 році протест “зелених” викликав пошкодження знаменитим малюнкам Наска і в рамках подальшої роботи з відновлення та захисту зображення, дослідники випадково виявили нові лінії.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: