«Нова пошта» вже має два вантажні літаки для запуску власної авіакомпанії

14.02.2022 0 By NS.Writer

«Нова пошта» вже знайшла два вантажні літаки Boeing 757-200F для запуску власної авіакомпанії Supernova Airlines. Про це повідомили в пресслужбі поштового оператора, передає biz.censor.net з посиланням на avianews.com.

«Рішення взяття двох літаків у лізинг прийнято. Зараз на стадії обговорення контракт із лізингодавцем. Будемо готові назвати нашого партнера та подробиці угоди трохи згодом», — сказано в повідомленні.

Компанія розглядала кілька типів повітряних суден, але зупинилася на моделі Boeing 757-200F, оскільки вона найкраще підходить під її маршрути та обсяг перевезень. Літак може доставити 30 тонн вантажів на відстань 6000 км. Це означає, що Supernova Airlines зможе перевезти посилки з Китаю та Америки, де розташовані великі онлайн-магазини в Україну з однією проміжною посадкою.

Вартість оренди кожного повітряного судна співвласник «Нової пошти» В’ячеслав Клімов оцінює у $200 тис. на місяць. Таку суму він назвав журналістам під час презентації автоматизованого терміналу в Дніпрі 4 лютого.

Наразі Supernova Airlines працює над отриманням сертифікату експлуатанта. Це документ, який надасть їй право виконувати перевезення. Головний авіаційний регулятор Державіаслужба України видасть документ лише після того, як нова авіакомпанія зареєструє в Україні щонайменше два літаки.

«Старт польотів залежить не тільки від наявності самих літаків, а й від отримання дозволу у країнах призначення польотів, у нашому випадку у США та Китаї. Ми зберігаємо свої плани розпочати польоти у вересні», — зазначили у прес-службі.

Літаки Supernova Airlines як ввозитимуть посилки в Україну, так і експортуватимуть товари з країни за кордон.

Як база в нової авіакомпанії буде аеропорт «Бориспіль», поряд з яким розташована центральна сортувальна станція «Нової пошти». Аеропорт «Львів», який мав стати другою базою Supernova Airlines, тепер розглядається як запасний. Сюди «Нова пошта» перенаправлятиме літаки у разі, якщо вони не зможуть сісти в «Борисполі» через погану погоду або з інших причин.

За допомогою власної авіакомпанії «Нова пошта» хоче зберегти швидкість доставки при зростанні числа посилок. Наразі поштовий оператор використовує послуги сторонніх авіакомпаній.

«Нова пошта» зареєструвала дочірню авіакомпанію 1 жовтня 2021 року та внесла до статутного капіталу 70 млн грн. Вона підпорядковуватиметься компанії «Нова пошта Глобал», яка відповідальна за міжнародну доставку.

Гендиректором Supernova Airlines став Ярослав Красножон. До цього він очолював авіакомпанію із турецькими інвестиціями Atlasjet Ukraine.

Новий авіаперевізник обслуговуватиме лише міжнародні рейси та не здійснюватиме рейси по Україні.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: