Нобелівський лауреат заявляє, що поворотний момент для коронавирусу у США може відбутися раніше, ніж прогнозувалося

27.03.2020 0 By Chilli.Pepper

За словами Майкла Левітта, лауреата Нобелівської премії, вченого, який вірно розрахував, що Китай впорається із найгіршою частиною свого спалаху швидше, ніж вважали інші експерти з охорони здоров’я — Сполучені Штати побачать більш ранній поворотний момент у боротьбі з коронавірусом.

Професор біології Стенфордського університету вважає, що подібний результат можливий у США та інших частинах світу, повідомляє foxnews.

“Нам потрібно контролювати паніку”, – сказав Левітт “Лос-Анджелес таймс“, погоджуючись із рішучими заходами по боротьбі зі спалахом, включаючи мандати на соціальне дистанціювання. У загальній схемі він сказав: “У нас все буде добре”.

Така точка зору різко контрастує з заявами інших посадових осіб громадської охорони здоров’я, про те, що ми можемо бути у тижнях або навіть місяцях від повного контролю над пандемією COVID-19.

Левітт, який отримав Нобелівську премію з хімії у 2013 році, зміг із високим ступенем точності передбачити, коли у Китаї почнеться зниження числа випадків COVID-19 в звіті, яким він поділився з друзями на початку лютого. За його прогнозами, у Китаї буде зареєстровано близько 80 000 випадків, в яких загине близько 3250 чоловік. Станом на 16 березня у Китаї зареєстровано 80 298 випадків і 3245 випадків смерті.

“Цифри все ще приголомшлеві [у США], але є явні ознаки уповільнення зростання”, – сказав він у інтерв’ю Los Angeles Times.

Хоча вчений не запропонував конкретну дату, коли Америка зможе побачити поворотний момент у боротьбі з пандемією, він додав, що “реальна ситуація не така жахлива, як її собі уявляють”.

Левітт не відповів на ряд спроб Fox News зв’язатися з ним для цієї статті.

Вчений зміг спрогнозувати зниження числа випадків захворювання у Китаї приблизно за три тижні до того, як це сталося, коли глянув на число нових випадків, які щодня реєструються, і склав графік зниження зростання поширення вірусу.

Тепер він проаналізував дані з 78 країн, які повідомляли про більш ніж 50 нових випадків COVID-19 кожен день, і сказав, що він бачить “ознаки одужання” у багатьох з них. За повідомленнями, він більше зосереджений на кількості нових випадків, що оголошенують щодня у даній країні, а не на загальній кількості випадків.

В Ірані, наприклад, число недавно підтверджених випадків COVID-19 в день було відносно рівним минулого тижня, з тисячі п’ятьдесят три минулого понеділка до 1028 на тиждень. Хоча все ще багато нових випадків, Левітт пояснив Los Angeles Times, що закономірність передбачає, що спалах там “пройшов півдороги”.

Хоча триває високе зростання числа випадків захворювання в Італії є проблемою, Левітт пояснює це частково тим, що в країні вищий відсоток людей похилого віку, а також культурними нормами взаємодії.

“Італійська культура дуже тепла, а італійці живуть дуже довго. З таких причин важливо тримати людей окремо і не допускати контакту хворих людей зі здоровими людьми”, – сказав він для Calcalist.

Dong E, Du H, Gardner L. Інтерактивна веб-панель для відстеження COVID-19 у режимі реального часу. Ланцет інфекц Дис; опубліковано в мережі 19 лютого.  https://doi.org/10.1016/S1473-3099 (20) 30120-1 .

Проте, Левітт сказав Los Angeles Times, він згоден з тими, хто закликає до рішучих заходів по боротьбі зі спалахом, включаючи мандати на соціальне дистанціювання, які були реалізовані у багатьох країнах світу. “Зараз не час випивати з друзями”, – сказав він.

“Цифри все ще кричущі, але є явні ознаки уповільнення зростання”, – сказав він в інтерв’ю Los Angeles Times. Хоча вчений не запропонував конкретної дати, коли Америка може побачити поворотний момент у боротьбі з пандемією, він додав, що “реальна ситуація не така жахлива, як її уявляють”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: