Незабаром святкуватимуть новосілля 80 сімей військовослужбовців Одеського гарнізону

29.03.2021 0 By NS.Writer

Черговий об’єкт добудови Держспецтрансслужби майже на фініші. У травні поточного року має бути завершено спорудження 80-квартирного житлового будинку в Одесі на вулиці Фонтанська дорога, 14, пише armyinform.com.ua.

Його реконструкцію з казарми було розпочато ще у 2011 році, поновлено в 2015–2016 рр., а у 2017-му будівництво припинилось. Об’єкт просто був залишений напризволяще. Горе-будівельні організації «кинули» не лише будівництво, а й робітників, не заплативши їм.

На початку 2020 року Міністр оборони доручив відновлення робіт Державній спеціальній службі транспорту. Відновлювальні підрозділи 8-го навчального Чернігівського центру в березні цього ж року приступили до будівництва.

Як розповів заступник голови Адміністрації Держспецтрансслужби полковник Олександр Ціховський, внаслідок недбальства будівельних фірм майже всі попередні обсяги робіт слід було демонтувати. Адже частина була пошкоджена через атмосферні опади та людські чинники, а точніше вандалізм, можливо, що й самих будівельників: електромережа вирвана, натяжні стелі порізані, вхідні двері вибиті та зламані, труби та прилади опалення пошкоджені тощо. Натомість інший обсяг робіт не відповідав сучасним будівельним нормам. Як приклад, утеплення фасаду будинку з 5-см пінопласту було перероблено на мінвату завтовшки 10 см. Тож кошти попередніх реконструкцій, які безпосередньо впливають на вартість 1 кв. м житла, а це майже 28 млн грн, було витрачено «на вітер».

— Незважаючи на технічні складнощі та значні трудовитрати, пов’язані з демонтажем, усуненням недоробок та прорахунків, зроблених попередниками, держспецтрансівці забезпечили високій темп, технологічну послідовність та зразкову організацію виконання робіт. Наразі тривають благоустрій території, монтаж та пусконалагоджувальні роботи ліфтового обладнання, а також оздоблювальні роботи у квартирах «під ключ». Отже, свято новоселів обов’язково відбудеться, — запевнив Олександр Ціховський.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: