Неймовірні піщані скульптури Тошихіко Хосака

22.05.2017 0 By Chilli.Pepper

Тошихіко Хосака почав робити скульптури з піску в художній школі і використовує пляжі і пісочниці, як своє полотно майже 20 років, повідомляє thisiscolossal.

Його робота кидає виклик тому, про що ми зазвичай думаємо як про мистецтво піску, оскільки він ліпить і вирізає сипучу, гранульовану речовину, як ніби це якась податлива форма глини.

Там немає ядра, шаблону чи клею будь-коли використаного на протязі всього процесу: тільки пісок. Єдиний трюк, який Хосака використовує (і це зазвичай прийнято), це зміцнення бризками на його скульптуру тільки після того, як вона була завершена, для того, щоб запобігти вітрам і сонцю розмивати її протягом декількох днів.

На початку місяця Хосака змагався у Fulong International Sand Sculpture Art Festival разом із 22 іншими міжнародними професійними пісочними скульпторами. Тема конкурсу була «Герой» і Хосака провів 3 дні ліплячи фігуру Мусаси Міямото, який був удостоєний 1-ї премії 6-ого травня. Хосака зобразив експерта шістнадцятого століття японського фехтувальника, що сидить у тихому місці, з мечем заправленим під його поясом.

Художник продовжує активно працювати в Японії і за її межами. Згідно з інтерв’ю, він буде на Сакаїда Мінато Мацурі 18 травня створювати соляну скульптуру (яку буде представлено 27-го). Потім 15 липня він буде в Sand Park Ishikarihama. Він також буде доступним для групових майстерень, де він буде викладати все, що потрібно знати про піщані скульптури.

В кінцевому прояві прагнення до досконалості, Хосака навіть співпрацював з японською хімічною компанією, щоб створити свій власний екологічно чистий клей Sand Art, який він використовує для розпилення на свої скульптури, коли вони завершені.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: