Neuralink Ілона Маска: оновлення інтерфейсу “копьютер-мозок” онлайн [відео]

29.08.2020 0 By Chilli.Pepper

Ілон Маск має намір надати оновлену інформацію для Neuralink, компанію і технології, яку він заснував, і яка спрямована на створення прямого з’єднання з наднизькою затримкою між мозком людини і комп’ютером. Оновлення розпочнеться о 15:00 за тихоокеанським часом (2:00 за Києвом) і транслюватиметься у прямому ефірі.

Про це повідомляє techcrunch.

Судячи з твітів Маска, ми маємо побачити фактичну демонстрацію пристрою Neuralink у дії. Мульти-генеральний директор сказав, що це буде друга версія робота, яку Neuralink представили минулого року під час аналогічного оновлення. Цей робот являє собою хірургічну автоматизовану платформу, призначену для виконання високоточної операції на головному мозку. Вона імплантує внутрішню частину технології Neuralink, яка зрештою буде взаємодіяти по бездротовій мережі з приймачем на зовнішній стороні черепа, який потім може передавати дані на основі думок на комп’ютери. За умови, звичайно, що розвиток досягне своїх високих цілей.

Маск дещо пом’якшив очікування – те, що ми побачимо, все ще є “експериментальним медичним приладом для використання лише у пацієнтів з екстремальними медичними проблемами”, а не остаточним баченням інтерфейсу, розробленого для загального споживача, якого він сподівається колись досягти. Але очікування як і раніше високі, враховуючи, що минулого року компанія приступила до випробувань на тваринах і говорила про можливість проведення випробувань на людях протягом наступних 12 місяців.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: