Неподалік Павлограда знаходиться загадкове та відоме на весь світ місце

31.12.2021 0 By NS.Writer

Мавринський майдан являє собою незвичайне скупчення низин і пагорбів. З неба земляні насипи нагадують зображення краба чи павука, а дехто бачить навіть велику черепаху, пише Telegram-канал Strichka.UA.

Цікавий Мавринський майдан за своєю формою — геометрично правильний зрізаний конус з отворами на трьох його верхівках, які спрямовані чітко на схід, захід та південь.

Повністю його можна побачити лише з висоти пташиного польоту. Довжина кола основи майдану близько 250 м, глибина котловини — 10 м.

Походження та призначення містичної місцини досі достеменно невідомо. Деякі дослідники стверджують, що майдану більше 5 тисяч років.

Є версія, що майдан був місцем для молитов і жертвопринесень. За іншою, що запорізькі козаки використовували цей майдан як оборонну споруду.

Але найпопулярнішою є версія, що це календарно-обсерваторний комплекс.

Не оминула майдан й інопланетна теорія. Мовляв, сюди прилітають інопланетні істоти, які хочуть встановити контакт із землянами.

Мавринський майдан вражає неймовірними сходом та заходом сонця. На майдані в день весняного рівнодення сонце ховається прямо по центру однієї з западин!

Дерева на цій території не ростуть, а птахи не літають. Між пагорбів за жодних опадів не затримується вода.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: