Неподалік міста Шуша знайдено уламки російської ракети «Искандер-М»

02.04.2021 0 By NS.Writer

У Азербайджані знайдено уламки російської ракети для ОТРК (оперативного тактичного ракетного комплексу) «Искандер-М».

Знайдений уламок ракети від ОТРК «Искандер»

Як пише mil.in.ua, про це повідомляє місцевий ресурс Caliber.az.

Автори військово-аналітичного Youtube-проєкту Caliber звернули увагу, що знайдені уламки ракети є саме для ОТРК «Искандер-М», а не «Искандер-Е», які закуповувала Вірменія для свої збройних сил.

«Искандер-Е» — це експортний варіант «Искандер-М» з використанням ракет дальністю стрільби до 280 км, в оригінальній версій за офіційними даними дальність стрільби може досягати 400 км.

За міжнародними угодами, для країн експортерів ракетного озброєння накладено обмеження на продаж ракетних комплексів з дальністю стрільби більше 280 км.

У Caliber.az зробили припущення, що ракету запустили з російської військової бази Гюмрі, або іншого місця дислокації підрозділів збройних сил Росії у Вірменії.

Самі уламки були знайдені 15 березня 2021 року неподалік міста Шуша ході робіт з розмінування, які проводить Агентство по розмінуванню на звільненій території Нагірного Карабаху. Географічні координати знайдених уламків ракет: 39°45’38.10″N 46°44’33.90″E та 39°45’27.80″N 46°45’25.80«E.

Знайдений уламок ракети від ОТРК «Искандер»

Раніше прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підтвердив факт застосування ОТРК «Искандер» у війні за Нагірний Карабах та відповідаючи на закиди екс-президента Вірменії Сержа Саргісяна назвав російський комплекс не ефективним. «Цей натяк може бути адресований мені, але я думаю, що він (Саргісян) повинен знати відповіді на багато питань, а не ставити питання, на які він знає відповіді. А може він пояснить, чому випущені ракети „Іскандер“ не вибухали або вибухали, наприклад, на 10%».

Знайдений уламок ракети від ОТРК «Искандер»

Вірменський прем’єр-міністр висловив свої припущення, чому російська ракетна зброя виявилася низькоефективною і не змогла стати зброєю стримування.

«Можливо, тому що це зброя 80-их?» — сказав Пашинян.

Знайдений уламок ракети від ОТРК «Искандер»

Вірменія стала першим іноземним оператором російських ОТРК «Искандер-Е», кількість отриманих комплексів не відома, названа у мережі чисельність називається від 4 до 8 одиниць.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: