NEFCO виділить €20 млн на вирішення проблем зі сміттям для малих міст

22.02.2022 0 By NS.Writer

Міністерство розвитку громад та територій та Міжнародна фінансова організація NEFCO (Північна екологічна фінансова корпорація) підписали меморандум про співпрацю щодо енергоефективності та покращення ситуації з твердими побутовими відходами у малих та середніх містах і громадах України, пише biz.censor.net.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

У результаті співпраці з NEFCO малі міста набувають досвіду в розробці та впровадженні енергоефективних проектів. Бюджет програми складатиметься з гранту Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу (NIP) у розмірі 10 млн євро та кредитів муніципалітетам від NEFCO у розмірі 10 млн євро, технічної допомоги від Швеції та ЄС на впровадження проектів, а також власних внесків міст.

У рамках проекту будуть реалізовані заходи з енергоефективності та у секторі твердих побутових відходів у Бахмуті (Донецька область), Мелітополі (Запорізька область), Ніжині (Чернігівська область), Новоград-Волинському (Житомирська область), Покрові (Дніпропетровська область), Пологах (Запорізька область), Василівці (Запорізька область), Володимир-Волинському (Волинська область).

Раніше повідомлялося, що в межах нового спільного з Міністерством розвитку громад та територій проєкту Світовий банк надасть $300 млн на проведення термомодернізації в українських містах.

Як раніше писав Newssky, «„Нова пошта“ вже має два вантажні літаки для запуску власної авіакомпанії».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: