Недорогий електромобіль, самотужки зібраний зі старих деталей, встановлює рекорд Гінессу

17.06.2017 Off By Chilli.Pepper

Каліфорнійська компанія ITAP перетворює BMW 1997 року в електромобіль із 38% більшою дальністю їзди, ніж модель Тесла «S P100D» і лише за частину вартості, повідомляє designboom.

newssky.com.ua

Всі зображення © jehu garcia

Отримавший назву «Фенікс», цей BMW автомобіль зі звалища був повністю голим, а потім устаткований трьома типами перероблених батарей загальним обсягом 130 кіловат, а також електродвигуном. Ця комбінація дозволяє самотужки переробленому електромобілю рухатися на 382 милі, перш ніж буде потрібно перезарядка.

 

newssky.com.uaЗасновник і головний виконавчий директор ITAP, Ерік Лундгрен, розпочав з E39 покоління BMW «528i», яке він купив на звалищі. Щоб зменшити вагу, він відкинув весь інтер’єр, виключаючи сидіння для водія і пасажира. Акумуляторна батарея – це блок потужністю 130 кВт, який складається з літій-іонних ячейок 18650, старих ноутбуків і використаних акумуляторних батарей. Лундгрен і його команда побудували «Фенікс» за 35 днів і всього за 13 000 доларів. Він сподівається, що ніщо інше, як «сили, які є» в електронних корпораціях, помітять зусилля ІТАР і будуть мотивовані почати практикувати те, що він називає «гібридну рециркуляцію».

newssky.com.ua

 

«Повторне використання є найчистішою формою переробки. Воно створює нульовий вуглецевий слід. Повторне використання частин / компонентів у зламаній / застарілій електроніці називається «гібридною переробкою. Це така необхідна і почасти відсутня частина екосистеми утилізації», коментує Ерік Лундгрен.

 

newssky.com.uaНа відео він ставить «Фенікс» проти Тесла «Модель S 100D» у простому тесті: диск обох автомобілів в абсолютно однакових умовах і демонструє, на якій милі кожен з них виходить з ладу. Тесла помер на близько 238 милі, в той час як перероблений BMW вибіг за межі 382 миль. Лундгрен не досяг своєї первинної мети в 400 милі, але йому все ж вдалося побудувати 88-відсотковий перероблений автомобіль, в якому було досить енергії акумулятора, щоб встановити світовий рекорд Гінесса для найдовшої відстані, будь-коли подоланої на одному заряді на швидкісному шосе.

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: