Названо пріоритетні реформи України перед вступом до ЄС

09.07.2022 0 By NS.Writer

Судова, антикорупційна, антиолігархічна та реформа держслужби. Це — пріоритетні реформи України перед вступом України до ЄС, сказав голова Офісу президента Андрій Єрмак на конференції Forbes «Будуємо разом» (долучитися до конференції, яка проходить 8 липня з 10:00 до 17:00, можна за посиланням https://cutt.ly/uLou7tN), пише forbes.ua.

Иллюстративное фото

Ключові факти

Єрмак закликав українських політиків та чиновників обʼєднати зусилля, щоб показати власними діями іноземним партнерам рішучість та продуктивність влади і прискорити шлях у ЄС.

«Процес відбудови міст та селищ потрібно поєднувати з процесом внутрішніх змін. Або ми швидко змінюємося і відстоюємо наше майбутнє, або ми перестанемо існувати як держава. Україна повинна виконати швидко і якісно всі умови Єврокомісії, які були окреслені в процесі надання Україні статусу кандидата», — сказав Єрмак, перерахувавши пріоритетні реформи.

Судова реформа, що змінить механізми відбору та призначення суддів, прокурорів і притягнення їх до відповідальності.

Антикорупційна реформа, що затвердить реалістичний план подальшої трансформації всіх правоохоронних органів. Зокрема, Єрмак наголосив на необхідності реформування Служби безпеки України, яка має остаточно перетворитися на ефективну спецслужбу з визначеними функціями. «Служба має концентруватися на завданнях захисту національної безпеки, — сказав Єрмак. — Ця реформа назріла вже дуже давно, і ми її потребуємо».

У пріоритеті антиолігархічна реформа для кардинального зменшення незаконного впливу великого бізнесу на будь-які державні рішення. «Продовжуємо реалізувати план президента Володимира Зеленского щодо деолігархізації України», — повідомив Єрмак та зауважив, що заходи з обмеження політичного впливу бізнесу потрібно супроводжувати значним посиленням антимонопольного законодавства.

Реформа держслужби та підвищення прозорості й ефективності ключових міністерств та відомств.

Крім цього Єрмак повідомив, що ОП продовжує довоєнну роботу зі створення привабливих умов для бізнесу, створення індустріальних парків, спецрежимів оподаткування тощо. Він закликав бізнесменів активніше вносити пропозиції та співпрацювати з урядом та Офісом президента.

Контекст

17 червня Єврокомісія ухвалила рішення щодо надання Україні статусу кандидата у члени ЄС. Одночасно із затвердженням статусу кандидата в члени ЄС Брюссель висунув на адресу Києва власні вимоги, що складаються із семи пунктів. Фактично це завдання провести реформи, яких так довго уникала українська влада. Це реформа Конституційного Суду, продовження судової реформи, антикорупційне законодавство, включно з призначенням керівника САП, боротьба з відмиванням коштів, впровадження антиолігархічного закону, узгодження українського законодавства з європейським та зміна законодавства про національні меншини.

Читайте також на Newssky «Щодо зміни уряду у Великій Британії» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: