Найбожевільніша ідея Ілона Маска: Нейро Мережа нівелююча штучний інтелект

03.06.2016 0 By Chilli.Pepper

Ви готові взаємодіяти зі своєю моторною особистістю на нейронному рівні? Ілон Маск хоче зробити це можливим. Фактично, він думає, що це — єдиний спосіб, яким ми можемо запобігти перетворенню нас штучним інтелектом з господарів на «домашніх кішок», повідомляє mashable.com.

Найбожевільніша ідея Ілона Маска

Ілон Маск на Конференції Коду

 

Маск представив нам своє дике, нове моторно-цифрове бачення під час чату пізнього вечора на щорічній Конференції Коду.

Раніше в розмові Маск сказав це абсолютно ясно, що на його думку «не всі майбутні ШІ (штучні інтеллекти) є сприятливими». Він особливо стурбований тим, що ШІ може обрати «напрямок, який був би не дуже добрим для майбутнього».

Маск запустив OpenAI, щоб запобігти такому майбутньому, але це не видається, що у нього є все ніж більше віри в план, оскільки він вже міркує, принаймні так, що люди зможуть залишатися попереду штучного інтелекту, який, як він вважає, може залишити нам участь «домашньої тварини або домашньої кішки» для штучного інтелекту.

Спосіб обійти це, пояснив Маск, є певна концепція під назвою «Нервова мережа». Це, по суті, шар штучного інтелекту для людини.

«У вас є лімбічна система, кора головного мозку і діджітал (моторний) шар вище кори, які могли б добре і у симбіозі працювати з вами», сказав він.

Ідея полягає в тому, щоб вирішити те, що Маск бачить як людські принципові обмеження вводу / виведення. Він сказав, що наш ручний ввід даних, увиразнений великими пальцями на віртуальній клавіатурі iPhone, неймовірно повільний. З боку входу, ми набагато кращі, тому що у нас є з високою пропускною здатністю візуальний інтерфейс.

Цифровий шар, тим не менш, би «ефективно об’єднався в симбіозі з цифровим (моторним) інтелектом», сказав Маск.

Як отримати доступ до цього цифрового (моторного) шару в організмі людини також цікаво — і трохи страхітливо. Маск заявив, що не вважатиме доцільною хірургію. Замість цього, у цифровий шар можна проникнути через артерії і вени, як проїжджу частину до нейронів, які Маск хоче підключити. Це може, однак, включати вхід через яремну вену.

Це просто ідея зараз, а не мета, яку будь-яка людина, навіть Маск, переслідує. Але він вважає, що хтось повинен націлитсь і «якщо хтось не робить цього, як я думаю, то я повинен зробити це», сказав Маск, тим самим потенційно додавши ще один великий проект до його вже «повної тарілки».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: