Навчання типу PASSEX провели українські військові моряки разом з грузинськими колегами

07.08.2021 0 By NS.Writer

В акваторії Чорного моря українські моряки разом з грузинськими колегами з Берегової охорони та Департаменту прикордонної поліції Грузії провели навчання типу PASSEX.

Про це інформує armyinform.com.ua з посиланням на службу зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил ЗС України.

Їх мета — підтримання безпеки в Чорному морі, вдосконалення навченості і взаємосумісності екіпажів кораблів ВМС України та грузинських військових моряків для виконання спільних морських операцій (завдань) у складі багатонаціональних тактичних груп.

Під час виконання тренування у визначеному районі було відпрацьовано елементи з тактичного маневрування, порятунок людини, яка випала за борт, та передача вантажів. Також відпрацьовували практичні дії з буксирування.

З української сторони до навчання типу PASSEX було залучено патрульний катер типу айленд «Слов’янськ». Грузинська сторона також задіяла катер типу айленд «Очамчірі» Берегової охорони Грузії та патрульний катер «Сухумі» Департаменту прикордонної поліції.

Усі елементи навчання було сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур НАТО.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: