НАТО вимагає від Росії вивести війська з України

15.06.2016 0 By Chilli.Pepper

Брюссель (AFP) — глава НАТО Йенс Столтенберг сьогодні, в середу вимагав, щоб Росія вивела свої війська і військову техніку з України і припинила свою підтримку промосковських сепаратистів, які воюють проти Київа.

Йенс Столтенбер

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг виступив на прес-конференції в Брюсселі 14 червня 2016 року (AFP Photo / John Thys)

 

«Росія повинна припинити підтримку бойовиків і вивести свої війська і військову техніку з території України», сказав Столтенберг після зустрічі міністрів оборони країн НАТО з їх українським колегою в Брюсселі.

За його словами, під керівництвом США альянс продовжуватиме працювати з урядом в Києві і ніколи не визнає російську «незаконну і нелегітимну анексію Криму».

«У відповідь на дії Росії, НАТО нарощує свою підтримку Україні. Наш рівень політичної і практичної участі з 2014 року є безпрецедентним,» сказав він.

Столтенберг заявив, що Москва продовжувала надавати підтримку повстанцям у багатьох відношеннях, постачаючи обладнання та радників в той час як зконцентрувала масовані війські сили вздовж кордону з Україною і створила свою військову присутність в Криму, основноб базою для свого ключового чинника — Чорноморського флоту.

Повідомляє: yahoo.com/news


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: