NASA створює роботизований космічний корабель, який зможе дозаправляти супутники

24.06.2016 0 By Chilli.Pepper

Він також буде у змозі проводити роботи з технічного обслуговування, повідомляє engadget.com

НАСА

НАСА не тільки схвалила місію “Відновлення-L”, агенція також націлилась на свого першого потенційного клієнта: державний супутник Landsat 7. Мета місії полягає в розробці та запуску роботизованого космічного корабля, який може дозаправляти і проводити роботи з технічного обслуговування супутників вже на орбіті, до 2020 року. Як ви можете бачити на зображенні вище, його буде оснащено роботизованими руками, щоб ловити орбітальні апарати свого клієнта і системою передачі ракетного палива для доставки вимірюваних кількостей палива при відповідній температурі і тиску.

Місія Restore-L могла б змінити стратегію будівництва і експлуатації супутників урядовими і приватними космічними корпораціями. У неї є потенціал, щоб продовжити термін служби космічних транспортних засобів та могла б запобігти їх передчасній смерті. Крім того, як тільки проект стає операційним, компанії можуть дозволити розгортання космічних апаратів з напівпорожніми баками, щоб вони могли помістити більше інструментів на борту.

Бенджамін Рід, заступник керівника проекту для офісу НАСА, який придумав проект, пояснив:

“За допомогою роботизованого обслуговування, власники зможуть продовжити термін служби супутників, яким не вистачає палива для подальшої роботи, отримуючи додаткові роки служби – і доходи від їх початкових інвестицій. Якщо сонячні батареї або антену зв’язку не вдається розгорнути, облуговуючий пристрій із інспекційними камерами і правильними інструментами ремонту може допомогти відновити актив, який в іншому випадку був би втрачений. Втрата очікуваного доходу або потоку даних можуть бути руйнівними”.

Крім обслуговування інших космічних апаратів, НАСА також використовує Restore-L для тестування різних технологій для майбутніх місій на Марс і далекі місця. Вонни включають навігаційну систему, роботизовану руку, програмне забезпечення та орбітальну управління уламками. Фактично, якщо все піде за планом, агентство візьме деякі технології прямо з космічного апарату Restore-L і використає їх на Місії перенаправлення Астероїд, яку намічено до запуску у середині 2020-х років.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: