НАСА назвали першу жінку, яка очолить космічний політ людини

13.06.2020 0 By Chilli.Pepper

Посадовцю НАСА, яка минулого місяця керувала початковим приватним польотом у космос, було запропоновано стати першою жінкою-головою космічного польоту людини, повідомило агентство у п’ятницю, готуючись до повернення людей на Місяць у 2024 році, ділиться новиною phys.

Кеті Людерс

Кеті Людерс було призначено очолювати програму космічних польотів людини НАСА, однією з найважливіших у агентстві, оскільки воно готується повернути людей на Місяць за чотири роки

“Кеті Людерс було обрано керівником Управління місії людини НАСА з розвідки та експлуатації”, – заявив у Twitter глава НАСА Джим Бриденстін.

“Кеті успішно керувала програмами Commercial Crew & Commercial Cargo і є справедливою людиною, яка очолює ВПО, у час коли ми готуємось відправити космонавтів на Місяць у 2024 році”, – додав він.

Людерс, яка приєднався до НАСА у 1992 році, курувала запуск 30 травня двох космонавтів ракетою SpaceX до Міжнародної космічної станції – першого в історії космічного польоту в космос.

Вона протягом багатьох років керує програмою остаточного тестування космічних капсул, розробленою SpaceX, Boeing та іншими компаніями, які співпрацюють з НАСА, щоб створити судна, які можуть безпечно перевозити людей у космосі.

“Ви ніколи не зможете продати цю команду НАСА та SpaceX коротко [метафора із біржевих торгів, що означає – нижче ціни, яку сплачено], вони зробили для мене чудеса”, – сказала Людерс на брифінгу перед запуском минулого місяця.

Програма розробки комерційних програм космічних польотів для НАСА стартувала десять років тому під адміністрацією тодішнього президента Барака Обами, що ознаменувало кардинальні зміни для космічного агентства, яке раніше проектувало та будувало власні ракети та космічні апарати.

Розклад НАСА, встановлений адміністрацією президента Дональда Трампа, має на меті доставити двох астронавтів, включаючи першу жінку, на Місяць у 2024 році за допомогою важкої ракети SLS та капсули “Оріон”.

Але програма відстає від графіку і НАСА не прийняла остаточного рішення щодо того, яка компанія побудує Місячний Лендер.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: