Народна архітектура у сучасних проектах

26.10.2020 0 By Chilli.Pepper

Студія de.materia завершила будівництво двоповерхових багатоквартирних будинків у місті Карпач, в горах Карконоше у Польщі, дизайн якого бере підказки із прикладів народної архітектури, повідомляє designboom.

1

Суцільний кам’яний цоколь із рудоутворених гнейсових порід створює екстер’єр двох нижніх поверхів будівель, тоді як набагато легший дерев’яний каркас огортає верхні рівні. Водночас із стратегічно розміщеного скляного склепіння на всі поверхи відкривається вигляд на навколишній пейзаж.

2

Використовуючи образи дерев’яних гірських притулків і будинків на межі XIX і XX століть, студія de.materia перевела традиційні елементи на сучасний лад. Такі характеристики, як масивний кам’яний цоколь, відкрита фахверкова конструкція, двосхилі торці і дахи, покриті дерев’яною черепицею, представлені в проекті у оновленому вигляді. Бетонна конструкція двох нижніх поверхів покрита гнейсовой каменем ручного формування, утворюючи міцний кам’яний цоколь, який служить основою для набагато більш легкого дерев’яного каркасу верхніх поверхів.

До речі, якщо вам потрібен технічний паспорт на будинок або новобудову, ви можете замовити цю послугу на сайті: https://a-bti.com/tehnicheskiy-pasport-na-dom

3

Повнорозмірне засклення дозволяє бачити внутрішню дерев’яну конструкцію будівель зовні, нагадуючи за своєю композицією фахверкове спорудження. Крім того, дерев’яні вертикальні ребра над склом фронтонних стін відсилають до типових регіональних дерев’яних фронтонам, а фасади верхніх поверхів і дах облицьовані тим же матеріалом. На додаток до бетону і граніту, дерево також є основним матеріалом, що визначає інтер’єри апартаментів.

4

Два будинки розташовані на ділянці площею 3,670 кв.м: в першому, площею 446 кв.м, розташовано вісім окремих квартир; в другому, площею 565 кв.м., сім квартир і підземний гараж. Кожна квартира складається з кухні і їдальні, вітальні і окремої спальні. Завдяки склінню на всю висоту з квартир відкривається вигляд на навколишній пейзаж, у тому числі на сусідній ліс зі сходу, і панораму гірського хребта Карконоше з півдня і заходу.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: