Нафта марки Brent падає до п’ятимісячного мінімуму, стираючи прибуток, після згоди ОПЕК на скорочення

04.05.2017 0 By Chilli.Pepper

Ціна на сиру нафту марки Brent впала у вівторок до найнижчого рівня за п’ять місяців, стираючи всі вигоди, що утворились після того як ОПЕК домовилися скоротити виробництво наприкінці листопада, після пробиття ключового рівня технічної підтримки, повідомляє finance.yahoo.

Ринок уже торгує нижче рівня технічного розпродажу, посилаючись на доповіді про зростання виробництва в Сполучених Штатах, Канаді та Лівії і зниженні членами Організації країн-експортерів нафти дотримання угоди про скорочення виробництва в першій половині цього року.

Ф’ючерси Brent впали на $1,06 або 2,1 відсотка, зафіксувавши $50,46 за барель, найнижчий рівень закриття з 29 листопада – за день до того як ОПЕК домовилися скоротити поставки.

Нафта марки U.S. West Texas Intermediate знизилася на $1,18, або на 2,4 відсотка, до $47,66 за барель, найнижчого рівня закриття з 21 березня.

Різкий технічний спад прийшов після того, як ф’ючерси США впали нижче мінімуму минулого тижня $48,20 за барель, який був найнижчим показником з кінця березня.

Протягом п’яти хвилин після того, як ціни впали нижче цього ключового технічного рівня, більше 50 000 контрактів США було продано, що становить близько 10 відсотків від загального обсягу торгівлі на той час у вівторок.

«Ринок уже знизився на тлі побоювань з приводу зростання лівійського і американського виробництва і звіту Reuters, показуючого більш низьке дотримання угоди про скоротити виробництва ОПЕК”, сказав Філ Флінн, старший аналітик з енергетики Price Futures Group в Чикаго.

Ціни на нафту трохи знизилися на вторинному ринку після того, як дані Американського інституту нафти показали, що запаси нафти в США впали минулого тижня на 4,2 мільйона барелів, в Кушингу, штат Оклахома – на 215 000 барелів. Уряд США опублікує свої дані інвентаризації в середу о 10:30 (14:30 за Гринвічем).

Згідно зі звітом Reuters, дотримання скороченя виробництва ОПЕК скоротилися до 90 відсотків у квітні у порівнянні з 92 відсотками в березні. Раніше опитування продемонструвало, що в березні показник склав 95 відсотків.

ОПЕК та інші виробники, в тому числі Росії, планують зустрітися 25 травня і, як очікується, збережуть виробничі межі для іншої частини року.

Видобуток нафти ОПЕК падав четвертий місяць поспіль в квітні, огляд Reuters показав спад до 31,97 мільйона барелів на добу, оскільки Нігерія і Лівія отримали менше нафти.

Проте, Національна нафтова компанія Лівії заявила в понеділок, що виробництво зросло більше 760,000 барелів на добу до найвищого рівня з грудня 2014 року, і планує продовжувати збільшення обсягів видобутку.

Фінансовий директор BP Plc Брайан Джільвері сказав Агентству Рейтер, що запаси нафти будуть продовжувати падати в цьому році.

«Якщо скорочення ОПЕК почнеться в другій половині року, це буде підтримувати ціни на нафту», – сказав Гілварі. «Ми керуємо речами близько $50- $55 за барель. Це, ймовірно, діапазон, який ми очікуємо до кінця року».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: