На заводі «Палада» заклали плавучий док для компанії з Хорватії

04.02.2022 0 By NS.Writer

На Херсонському державному заводі «Палада» заклали плавучий док для компанії «ISKRA SHIPYARD 1 LLC» з Хорватії, пише mil.in.ua.

Потужності суднобудівного заводу «Палада» у Херсоні Фото: ДК «Укроборонпром»

Про це повідомила пресслужба Державного концерну «Укроборонпром».

Заклали композитний плавучий док нового покоління вантажопідйомністю 5000 тонн сьогодні 28 січня 2022 року заводі «Палада» .

Понтон споруди виготовлять з морського залізобетону на основі сульфатостійкого портландцементу, а башти — із суднобудівної сталі.

«Наявність нового плавучого доку дасть змогу „ISKRA SHIPYARD 1 LLC“ розширити свої технічні можливості з будівництва, ремонту та модернізації різних типів суден в Адріатиці», — повідомили у пресслужбі ДК «Укроборонпром».

Конструкція залізобетонного понтона має забезпечувати підвищену жорсткість всього доку та значно знижує теплові деформації, пов’язані з впливом різниці температур морської води та навколишнього повітря.

Таке поєднання матеріалів мінімізує витрати на обслуговування доку та забезпечить експлуатацію протягом 50 років і більше.

Проєкт цієї плавучої споруди розробили фахівці конструкторського бюро «Палади». Док відповідатиме вимогам міжнародних конвенцій та класифікаційних товариств: CRS, BV, ABS, RINA.

На підприємстві планують повністю виконати контракт і передати док замовнику до кінця поточного року.

Про замовлення будівництва у Херсоні композитного плавучого доку нового покоління, для іноземного замовника, ми писали на початку листопада минулого року.

30 грудня 2021 року суднобудівне підприємство «Палада» на своїй сторінці у Facebook оприлюднило проектне зображення нового плавучого доку Pallada 5000TLC, що розроблений власним конструкторським бюро державного заводу.

Плавучий док Pallada 5000TLC здатен забезпечити докування всіх типів цивільних суден з доковою масою до 5000 тонн і завдовжки до 120 метрів, військових кораблів типу «корвет» і «легкий фрегат», а також дизель-електричних підводних човнів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: