На Закарпатті упродовж двох тижнів відкрили 25 проваджень через підроблені COVID-документи

16.01.2022 0 By NS.Writer

25 кримінальних проваджень відкрили поліцейські на Закарпатті через підроблені COVID-документи упродовж 14 днів 2022 року. Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції у Закарпатській області. 90% проваджень стосуються використання підроблених документів, пише suspilne.media.

Упродовж перших двох тижнів 2022 року, з 1 по 14 січня, на Закарпатті виявили 25 випадків використання та виготовлення підроблених COVID-документів. Використання громадянами фальшивих довідок про вакцинацію правоохоронці виявляють під час рейдів, які здійснюють перевірку людей на самоізоляції та в людних місцях.

«Поліцейські перевіряють у людей, які працюють у сфері обслуговування, наявність сертифікатів про вакцинацію або ж довідок про їх результати плр-тестування. У результаті таких перевірок поліцейські фіксують факти використання фальсифікованої COVID-документації. 11 громадян вже отримали підозру, 5 справ — скерували до суду», — йдеться у повідомленні поліції області.

У відомстві зазначили, що за підроблення документів громадянам може загрожувати від 17 тис. грн штрафу, або від 6-місячного арешту, до п’яти років позбавлення волі, якщо підроблення документів здійснювали повторно, або за попередньою змовою групою осіб (ст. 358 ККУ). За використання підробленого COVID-сертифікату загрожує до 850 грн штрафу або арешт на строк до шести місяців (ч.4 ст.358 ККУ).


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: