На воду спущено перший з катерів для морської охорони ДПСУ ОСЕА FPB 98 MK1

21.12.2021 0 By NS.Writer

Загалом українські прикордонники мають отримати 20 таких човнів, п’ять з яких буде побудовано в Україні приватною компанією «Нібулон», пише defence-ua.com.

Перший з патрульних катерів ОСЕА FPB 98 Mk.1 побудованих для морської охорони ДПСУ

У четвер 9 грудня 2021 року відбулася церемонія спуску на воду першого патрульного катера типу FPB 98 Mk.1 (бортовий номер ВG-201) для морської охорони України, побудованого у Франції за проектом компанії ОСЕА.

Як повідомив Заступник начальника управління організації Морської охорони Адміністрації Держприкордонслужби України Владислав Шмальов, який перебував на церемонії, незабаром почнуться випробовування нового катера. Наразі ж завершуються остаточні роботи з монтажу, налагоджування та підготовки обладнання катера до швартових випробувань.

«Катер довжиною 32 метри. Розвиває швидкість близько 30 вузлів. Але це ми побачимо вже в період випробувань, перші з яких ми плануємо розпочати вже завтра (10 грудня цього року). Вони будуть проходити до кінця січня (2022 року)», — розповів Владислав Шмальов.

Судячи з озвучених термінів, катер буде доставлений в Україну не раніше березня 2022 року.

«Наприкінці січня (2022 року) пройде фінальна стадія випробувань, після чого прибуде екіпаж катера й упродовж чотирьох тижнів буде проводитися його навчання фахівцями підприємства (ОСЕА). Буде проведено церемонію передачі прапора і після цього катер буде завантажений на вантажне судно і доставлений в Україну», — відзначив представник ДПСУ.

Нагадаємо, вартість контракту з будівництва 20 катерів з «морського» алюмінію ОСЕА FPB 98 Mk.1 становить 136,5 млн євро. У червні 2020 року стало відомо, що п’ять з них буде побудовано на миколаївському суднобудівному заводі «Нібулон», а наприкінці листопада цього року між СП «Нібулон» та ОСЕА було підписано відповідний контракт.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: