На Широкому Лані відпрацювано застосування «Байрактарів» та «Джавелінів»

04.12.2021 0 By NS.Writer

Збройні Сили України на полігоні «Широкий Лан» відпрацювали застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу «Байрактар» та протитанкових ракетних комплексів «Джавелін», про це інформує Мілітарний.

Військові навчання в умовах ночі на полігоні «Широкий Лан». Листопад 2021. Фото: ЗСУ

На полігоні «Широкий Лан», що на Миколаївщині, сьогодні 23 листопада, підрозділи Збройних сил України відпрацювали нову тактику застосування в бойових умовах безпілотників Bayraktar TB2 та протитанкових комплексів Javelin, повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Навчання відбувалися з урахуванням досвіду бойових дій в районі проведення операції Об’єднаних сил.

«Ми придбали й отримали від партнерів у якості матеріально-технічної допомоги високотехнологічне озброєння, що суттєво підвищило боєздатність Збройних Сил України. Це, зокрема, розвідувально-ударні комплекси „Байрактар“ та протитанкові ракетні комплекси „Джавелін“» — сказав Валерій Залужний.

Нову тактику застосування продемонстрували командирам бригад і полків українського війська. Також відбувся показ комплексного застосування «Байрактарів» та «Джавелінів» в умовах ночі та поганої видимості.

Інструкторсько-методичне заняття на полігоні «Широкий Лан» відбувається у рамках підбиття підсумків діяльності Збройних Сил України за 2021 рік.

Нагадуємо, що 14 листопала США передали Україні приблизно 80 тисяч кілограмів боєприпасів. Доставка четвертої партії додаткової міжнародної безпекової допомоги здійснювалася авіаційним транспортом.

Попередня, третя за рахунком партія допомоги зі США прибула до України 22 жовтня. Тоді були помічені контейнери з протитанковими керованими ракетами до комплексу «Javelin» та інше військове майно.

Контейнери з протитанковими керованими ракетами до комплексу «Javelin». Жовтень 2021. Фото: МОУ

Також, протягом минулого місяця, а саме 10 та 18 жовтня, до України було доставлено попередні дві партії вантажу. Допомога включає боєприпаси, протитанкове та високоточне озброєння і медичне майно. З 2014 року США надали Україні допомоги у сфері безпеки на понад 2,5 мільярда доларів.

Збройні Сили України, 26 жовтня, застосували ударні середньовисотні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 на Донбасі для знищення ворожої артилерії, яка обстріляла село Гранітне.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: