На опорних пунктах залишаються тільки бойові документи

20.10.2021 0 By NS.Writer

На взводних та ротних опорних пунктах в районі проведення Операції Об’єднаних сил залишаються тільки бойові документи.

Військові ЗСУ. Фото: 406 ОАБр

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» розказав Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний, пише mil.in.ua.

Відповідний наказ він дав на третій день після призначення на цю посаду перебуваючі у районі проведення ООС.

Забюрократизованість армії вважають одним з факторів не бажанн продовжувати службу серед офіцерського складу Збройних Сил України.

Я зібрав всіх командирів військових частин та перше, що сказав: на взводних, ротних опорних пунктах залишаються тільки бойові документи, — сказав Валерій Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ чітко визначив перелік цих документів — карточка вогню, робоча карта та схема орієнтирів.

Тобто у армійців на передовій мали забрати різноманітні акти, журнали, плани, інструктажі та подібне, загалом це більше 30 документів.

У Збройних Силах намагаються впровадити автоматизовану систему управління та електронну систему документообігу вже не перший рік.

Ще у війську працюють над впровадженням єдиного електронного військового квитка (ЕВК) полягає у заміні паперових особистих документів військовослужбовця на електронний носій у вигляді пластикової картки, розміром з банківську карту для виплат на якій міститься чіп (декілька чіпів), де зберігатимуться дані персоніфікації та кваліфікований електронний підпис.

Використання електронної картки спростить виконання повсякденних завдань військовослужбовцем (відмітки про відрядження, отримання зброї, матеріальних засобів тощо).

ЕВК надалі може замінити посвідчення офіцера, військовий квиток, медичну книжку, реєстр речового майна, зброї тощо.

Його можна буде використовувати як перепустку в систему контролю і управління та виступатиме захищеним носієм особистого ключа, ключа доступу до інформаційно-аналітичних систем тощо.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: