На Одещині та Херсонщині тренувались відбивати російський морський десант

27.01.2022 0 By NS.Writer

Наші військові тренувались захищати Чорноморське побережжя за допомогою механізованих частин та реактивної артилерії, пише defence-ua.com.

Командно-штабна машина БМП-1КШ 28-ої бригади на тягачі МАЗ-537, фото – прес-служба бригади

Західні ЗМІ пишуть, що зараз в напрямку Середземного та Чорного моря йде ескадра в 6 великих десантних кораблів РФ. Це може свідчити про те, що Кремль готується до морського десанту проти України. Відповідно, Збройні Сили України також готуються до відбиття морського десанту РФ.

Зокрема, 19-20 січня цього року 28-а окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу проводила навчання по протидесантній обороні морського узбережжя поблизу Одеси.

Під час цих навчань, як розповідає прес-служба бригади, наші військові організували оборону на відтинку між населеними пунктами Коблево та Чорноморка, де розмістили бойову техніку і організували систему вогню. Також — зайняли позиції на Морському вокзалі самої Одеси.

Для управління діями частин 28-ої бригади також було організовано польовий командний пункт, була задіяна мінімум одна командно-штабна машина БМП-1КШ із нештатною антеною.

Бойову готовність частин 28-ої бригади на території Морського вокзалу Одеси перевіряли Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський та Командувач Оперативного командування «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук.

Крім того, Об’єднані сили ЗСУ провели на Херсонщині тренування частин реактивної артилерії. Розрахунки БМ-21 «Град» тренувались «брати на приціл» та знищувати морський десант противника по наведенню з БПЛА.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: