На ДП «Антонов» окреслили майбутні плани: нові версії Ан-32, Ан-38 та Ан-70

27.10.2021 0 By NS.Writer

Також планують продовжувати роботу й з виготовлення імпортозаміщенних Ан-178, пише defence-ua.com.

Літаки Ан-28 досі експлуатуються й в Україні / Фото: Vasiliy Koba

На ДП «Антонов» (входить до складу ДК «Укроборонпром») окреслили загальну програму з виготовлення оновлених моделей літаків в найближчі роки.

Про ці плани, як повідомляють кореспонденти видання «Факти», розповів генеральний директор підприємства Сергій Бичков на зустрічі з колективом.

«Нас чекає велика робота — виготовлення літаків Ан-178, перспективні замовлення на будівництво літаків на базі Ан-32П, Ан-38, створення нового літака з урахуванням досвіду Ан-70», — сказав керівник держпідприємства працівникам ДП «Антонов».

Нагадаємо, про початок проектування нового вантажно-пасажирського літака легкого класу на базі літаків Ан-28/Ан-38, Сергій Бичков повідомив у серпні цього року. За його словами, перший такій літак має бути створений приблизно через 3 роки.

Слайд з презентації очільника МВС про “створення європейського хабу авіаційної безпеки”

Своєю чергою, про роботи зі створення нової пожежної версії Ан-32 до недавнього часу ніхто не повідомляв. Однак, на початку вересня цього року, новий очільник міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський розпові про плани закупити 11 нових пожежних літаків Ан-32П для авіації ДСНС.

Також наразі невідомо, яким саме з проектів «нового літака на базі Ан-70» планують зайнятися на ДП «Антонов» — турбогвинтовим (з заміною російських компонентів) Ан-77 або перспективним турбореактивним Ан-188.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: