На Донеччині схопили командира взводу «МО ДНР»

11.05.2021 0 By NS.Writer

У неділю, 9 травня, під час контртерористичної операції на Донеччині бійці ЗСУ за підтримки співробітників СБУ схопили одного з «командирів» у складі «армії ДНР», пише novynarnia.com.

Про це повідомляє у понеділок, 10 травня, прокуратура Донецької області на своїй сторінці у фейсбуці.

Зазначається, що 9 травня поблизу селища Новгородське (околиці Торецька) бойовика затримали військовослужбовці Збройних сил України. Операція пройшла за супроводом ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Затриманий — 45-річний мешканець Горлівки, закінчив СПТУ № 92 за фахом «кухар-кулінар». У нього вилучили військовий квиток НЗФ так званої «ДНР», посвідчення учасника «громадської» організації «Ветераны Новоросии» та військову форму.

Бойовику вже повідомили про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року правопорушник перебував у складі НЗФ РФ на посадах «розвідника» та «старшого розвідника». З 2019 року, зайнявши пост «стрільця-помічника гранатометника» і так званого «командира» 3-го відділення 1-го механізованого взводу механізованої роти «міністерства оборони ДНР», зловмисник здійснював наглядову діяльність на лінії розмежування, а також брав участь у веденні збройного опору, незаконної протидії та перешкоджанні виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів і військовослужбовцями ЗСУ.

«До обов’язків підозрюваного входило захоплення населених пунктів, будівель та інших об’єктів на території Донецької області, спорудження, укріплення та охорона блокпостів, обладнання вогневих позицій, а також здійснення виїздів у складі так званих „груп швидкого реагування“ з метою перевірки інформації щодо переміщення українських військових формувань», — зазначається в повідомленні.

Правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 681 тис. грн. Досудове розслідування триває.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: