Мухамед Алі, просто «Найвеличніший», помер у віці 74.

04.06.2016 0 By Chilli.Pepper

Мохаммед Алі, красномовний, яскравий, суперечливий і блискучий тричі чемпіон з боксу у важкій вазі, який був відомий надзвичайно сильною суспільною свідомістю і вірною опозицією до війні у В’єтнамі, майстер неперевершеної манери боксу, помер у п’ятницю.

BUSH ALIАлі, у якого був довгий бій із хворобою Паркінсона, було доправлено у лікарню штату Фінікс раніше на цьому тижні, де його лікували від проблем дихання. Йому було 74 роки.1

Одного дня найобурливіший треш-токер на спортивних змаганнях, він був в основному приглушений протягом минулого століття на чверть свого життя, заспокоєної боєм з хворобою Паркінсона.

Народжений Кассіус Марселлес Клей молодший 17 січня 1942 року, в Луїсвіллі, Кентуккі, Алі навчався боксувати після того, як його велосипед було вкрадено, коли йому було 12 років. Коли молодий Клей поклявся «надерти дупу» злодію, офіцер місцевої поліції заохотив його вчитися боксувати, щоб направити його енергію.

Він стане відомим як «Найвеличніший» і на самому своєму піку в 1970-х буде серед найвпізнаваних осіб на Землі.

Він був відомий своєю тенденцією декламувати вірші, роблячи прогнози про свої поєдинки — «Порхати як метелик і жалити як бджола. Руки не можуть вразити те, що не бачать очі». — А також наданням противникам часто незавидних прізвиськ. Він назвав Сонні Лістона «великим потворним ведмідем», Джордж Чувело як «Працівник», Флойд Паттерсон як «Кролик» та Бритви Ерні як «Жолудь».

Ми зібрали найцікавіші і важливіші фото з його життя.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: