«Мотор Січ» отримав замовлення на 25 вертольотів Мі-2МСБ

27.10.2021 0 By NS.Writer

Президент заводу «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв повідомив про замовлення на 25 вертольотів Мі-2МСБ. Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на заяву президента заводу виданню з Запоріжжя.

Санітарний Мі-2 МСБ 1. Жовтень 2021. Фото: www.061.ua

Про замовлення було повідомлено у Запоріжжі, під час презентації вертольота Мі-2МСБ-1, який має проводити евакуацію пацієнтів до лікарні.

У Запоріжжі на базі обласної клінічної лікарні з’явилася унікальна вертолітний майданчик, побудований підприємством «Мотор Січ».

Також відбулася презентація і вертольота, який буде задіяний в наданні допомоги хворим.

Багатоцільовий вертоліт Мі-2МСБ-1 — саме він створений для аеромедичної евакуації пацієнтів.

Крилата техніка буде перебувати на аеродромі «Мотор Січ» і, в разі необхідності, протягом 3 хвилин готова долетіти до вертолітного майданчика обласної лікарні.

Як розповів під час презентації техніки президент заводу «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв, всередині вертольота встановлено європейське обладнання, яке відповідає стандартам Євросоюзу.

Вертоліт здатний подолати відстань в 1000 км з однією заправкою, льотна швидкість 200 — 220 км на годину. Місткість вертольота — 5 осіб і 500 кг вантажу. Сьогодні такий вертоліт вже працює в Закарпатській області.

«10 років тому я розповідав що колись буде створено наш вертоліт і ось перед нами стоїть вертоліт, який на 85% складається з українських деталей, вузлів. Ми за цей час освоїли двигуни, редуктор, лопаті композитні, на 40% композитний фюзеляж», — сказав Богуслаєв.

В’ячеслав Богуслаєв також повідомив, що завод отримав замовлення на 25 таких вертольотів.

Нагадаємо, у лютому 2021 року Військово-морські сили ЗС України отримали для Морської авіаційної бригади перший гелікоптер Мі-2МСБ. Мі-2МСБ-В модернізується на ТОВ «Вінницький авіаційний завод», найголовнішим «елементом» оновленої машини, є двигуни АІ-450М, що розроблені на ДП «Івченко-Прогрес» і виготовлено на АТ «Мотор Січ».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: