Московський патріархат планує зірвати візит патріарха Варфоломія до України

21.07.2021 0 By NS.Writer

Підготовка до хресної ходи РПЦвУ 27 липня йде повним ходом. Організатори відкрито декларують мету — репетиція зриву візиту патріарха Варфоломія на 30-річчя Незалежності — і прямим текстом обіцяють заворушення, якщо він таки приїде, пише df.news.

Медійна обслуга РПЦвУ з числа «православних журналістів» називає своїх православних співгромадян «слугами антихриста». Серед прихожан накачуються настрої проти щеплень (що характерно — РПЦ в Росії примусово вакцинує священників і ченців), пише «Інформаційний спротив» з посиланням на блогера Олексія Копитька.

15 липня в Почаївській Лаврі відбувся з’їзд чернецтва РПЦвУ. Як зазначено на офіційному сайті конфесії, у з’їзді взяли участь намісники (ігумени), настоятельки, представники монастирів і скитів. Серед інших на з’їзді виступив відомий ігумен Андрій Деркач (позначений стрілкою на фото), відкритий агент впливу Росії, який за свої богословські звершення опинився в санкційних списках США.

17 липня в Макіївці відбулася зустріч військового керівництва підконтрольних Росії бойовиків т.зв. «ДНР» за участі вищого керівництва Донецької єпархії РПЦвУ. У т.ч. були присутні єрархи з Святогірської Лаври і Маріуполя. Порядок денний той самий — як відзначитися в День хрещення Русі.

На згаданому з’їзді в Почаєві єпископ Сильвестр, якого в РПЦвУ називають ректором Київської духовної академії і семінарії, а на офіційних ресурсах РПЦ — ректором київських духовних шкіл (іноді — училищ), представив доповідь про ворожу сутність Варфоломія і ролі чернецтва РПЦвУ в «вирішенні ситуації», яка виникла через Варфоломія в світовому православ’ї.

Два тижні тому цей самий діяч в ефірі медведчуківського каналу на блакитному оці вимагав, щоб Варфоломій просив дозволу на відвідування Києва … в Москві. Про стройові огляди різного роду «мирян» я вже писав. Поки вони тренуються в регіонах.

Я не буду коментувати, який вплив матиме на ситуацію в Україні доставка в Київ десятків тисяч осіб, які заперечують щеплення, а потім їх розвозка в усі куточки країни. Але ось це нагнітання на конфесійному ґрунті не повинно залишатися без реакції. У нас же є спеціально навчена Держслужба з питань етнополітики та свободи совісті. Хочеться, щоб вона розвіяла побоювання. Інакше навіщо?


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: