Молодий фізик знаходить “квадратні  числа” відносно подорожі у часі

30.09.2020 0 By Chilli.Pepper

Згідно математичному моделюванню студента бакалаврату, подорож у часі без парадоксу Юнга теоретично є можливою.

Новину рівня наукового відкриття публікує sciencedaily.

Студент четвертого курсу бакалаврату (з відзнакою) Жермен Тобар вивчає можливість подорожей у часі під керівництвом доктора Фабіо Коста з UQ (Університет Куінсланду).

«Класична динаміка говорить, що якщо ви знаєте стан системи у певний час, це може розповісти нам всю історію системи», – сказав пан Тобар.

«У цього є широкий спектр застосувань, від можливості відправляти ракети на інші планети і моделювання потоків рідин.

Наприклад, якщо я знаю поточний стан і швидкість об’єкта, що падає під дією сили тяжіння, я можу обчислити, де він буде у будь-який час.

Однак теорія загальної теорії відносності Ейнштейна передбачає існування циклів часу або подорожі у часі – де подія може бути як минулим, так і майбутнім – теоретично перевертаючи вивчення динаміки”.

Пан Тобар сказав, що об’єднана теорія, яка може примирити як традиційну динаміку, так і теорію відносності Ейнштейна, є святим Граалем фізики.

«Але сучасна наука стверджує, що обидві теорії не можуть бути одночасно вірними», – сказав він.

«Як фізики, ми хочемо зрозуміти найосновніші, що лежать в основі, закони Всесвіту, і протягом багатьох років я ламав голову над тим, як наука про динаміку може узгоджуватися із передбаченнями Ейнштейна.

Я задавався питанням: «Чи можлива подорож у часі математично?»

Пан Тобар і д-р Коста кажуть, що вони знайшли спосіб для «квадратних чисел», а д-р Коста сказав, що розрахунки можуть мати дивовижні наслідки для науки.

«Математика зійшлась, а результати – це наукова фантастика», – сказав доктор Коста.

“Припустимо, ви подорожували у часі, намагаючись зупинити нульового пацієнта COVID-19 від зараження вірусом.

Однак, якщо ви уникнете зараження цієї людини, це позбавить вас мотивації повернутися назад і в першу чергу зупинити пандемію.

Це парадокс – невідповідність, яка часто змушує людей думати, що подорожі в часі не можуть відбуватися у нашому Всесвіті.

Деякі фізики говорять, що це можливо, але логічно це важко прийняти, тому що це вплине на нашу свободу здійснювати будь-які довільні дії.

Це означало б, що ви можете подорожувати у часі, але ви не можете зробити нічого, що могло б викликати парадокс».

Однак дослідники кажуть, що їхня робота показує, що жодна з цих умов не повинна виконуватися, і події можуть пристосовуватися до логічного погодження із будь-якою дією, що здійснюються мандрівником у часі.

«У прикладі з нульовим пацієнтом із коронавірусом ви можете спробувати зупинити зараження нульового пацієнта, але при цьому ви підхопите вірус і станете нульовим пацієнтом, або хтось інший», – сказав пан Тобар.

“Що б ви не робили, важливі події навколо вас просто переналаштовуються.

Це буде означати, що – незалежно від ваших дій – пандемія станеться, що дасть вашому молодому я мотивацію повернутися і зупинити її.

Як би ви не намагалися створити парадокс, події завжди будуть підлаштовуватися під себе, щоб уникнути будь-яких суперечностей.

Ряд математичних процесів, які ми виявили, показують, що подорож у часі з вільною волею логічно є можливою у нашому Всесвіті без будь-яких парадоксів».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: