Миротворці привезли з України подарунки для сиротинця в ДР Конго

15.10.2021 0 By NS.Writer

Миротворці українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго відвідали притулок для дітей-сиріт, повідомляє пресслужба 18-го окремого вертолітного загону ДР Конго, пише armyinform.com.ua.

Наші миротворці вже не один рік допомагають цьому сиротинцю. Тож і тепер на діток чекали подарунки, які наші військові заздалегідь привезли з собою з України.

Конголезець Фабріс, який опікується дитячим будинком уже багато років, розповів під час зустрічі, що таких закладів у Гомі дуже багато і від держави ніякої допомоги вони не отримують.

— Уся надія на небайдужих людей, які приносять нам продукти й необхідні речі. Найголовніше тут — це їжа. Бо якщо дитина йде на заняття з порожнім шлунком, то їй важко концентрувати увагу й засвоювати матеріал, — поділився з миротворцями Фабріс. — Ті притулки, які мають потужних спонсорів, забезпечені краще. Нам же його утримувати набагато складніше. Ми мріємо побудувати на території ще один будинок, бо приміщення дуже маленькі й діти змушені спати по двоє-троє на одному ліжку.

Нині у притулку проживає 32 дитини: 18 дівчаток і 14 хлопчиків віком від 5 до 14 років. За словами вихователів, сиротинець працює з 2013 року й за цей час їм вдалося знайти сім’ї для 144 дітей, при чому для 16 з них за останній рік.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: