Міноборони замовить ще один дивізіон берегового ракетного комплексу «Нептун»

19.12.2021 0 By NS.Writer

Міністерство оборони України планує домовитися із Державного Київського конструкторського бюро «ЛУЧ» про виробництво ще одного дивізіону берегового ракетного комплексу «Нептун», про це повідомляє Мілітарний.

РК-360МЦ на шасі Tatra

Таку інформацію в інтерв’ю телеканалу Апостроф (проект Security Talks) повідомив генеральний директор підприємства Олег Коростельов.

За його словами, договір мають укласти до кінця 2021 року.

За оцінкою Коростельова, українська промисловість здатна виробляти протягом року три дивізіона РК-360МЦ «Нептун» та боєкомплект до них:

«Тим паче, ми тепер, як то кажуть, „розходилися“, тобто склалася і кооперація, і взаємодія. Треба було організувати певні ділянки, майданчики під це виробництво. Ми їх фактично зараз „відкатуємо“ і після цього у нас виробництво серійних зразків може зрости»

Перший серійний дивізон КБ ЛУЧ планує віддати Міноборони в І кварталі 2022 року. Керівник компанії запевнив, що всі роботи йдуть за графіком.

У січні 2021 року ми писали, що у ВМС ЗС України створили ракетний дивізіон, що озброїться «Нептуном», та один з підрозділів перейшов на штат ракетного дивізіону.

Тоді Командувач флоту заявив, що військова частина готується прийняти перший дивізіонний комплект берегового ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» цього року.

«Ми закінчуємо перший дивізіон, і я думаю у першому кварталі наступного року ми здамо замовнику цю техніку», — сказав Олег Коростельов.

Тобто терміни отримання першого ракетного дивізіону зміщені на декілька місяців від заявлених Командувачем ВМС ЗС України Олексієм Неїжпапою.

Контракт на виробництво одного дивізіону комплексу Міністерство оборони уклало наприкінці 2020 року.

Зараз в складі однієї з частин ВМС ЗС України відбувається дослідна експлуатація комплексу з пусковою установкою та спецмашинами від КрАЗ.

За словами Коростельова, переговори про зовнішні замовлення сьогодні йдуть з чотирма країнами (одна з них — Індонезія).


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: