Міноборони України замовило розробку корабельної версії «Нептун»

09.07.2021 0 By NS.Writer

Міноборони України замовило розробку корабельної версії ракети Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун» для надводних кораблів ВМС ЗС України.

Про це доповідає Мілітарний.

Наразі відбуваються дослідно-конструкторські роботи (ДКР) по цій темі.

На фінансування розробки корабельної версії ракети Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун», а також інші ДКР, серед яких комплекс «Вільха» та САУ «Богдана», передбачено 5% обсягу фінансування державного оборонного замовлення на 2021 рік із загальної суми у 22,5 млрд гривень.

У грудні 2020 року Міністерство оборони України та Київське державне КБ «ЛУЧ» підготували угоду на розробку авіаційної версії ракети Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун» для авіації Повітряних Сил ЗСУ.

Перспективними носіями нової ракетної зброї називають фронтові бомбардувальники Су-24М.

Міноборони замовило розробку корабельної версії «Нептун». Крилата ракета Р-360 ракетного комплексу РК-360 МЦ «Нептун» Стопкадр з відео Defense Express

Цей тип літаків вибраний не випадково, оскільки окрім носія його системи можуть забезпечити цілевказання.

Зараз РК-360 МЦ «Нептун» — комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеоролічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

Наприкінці 2020 року Міністерство оборони уклало контракт на виробництво першого серійного дивізіону комплексу.

Зараз в складі однієї з частин ВМС ЗС України відбувається дослідна експлуатація комплексу з пусковою установкою та спецмашинами від КрАЗ.

На шасі 8×8 від TATRA вже встановили і першу радіолокаційну станцію”Мінерал-У” для виявлення надводних цілей, яку створили для РК-360МЦ.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: